2018-05-18
Kuro 係日文解作「黑」,裝修環境都好貼題呢,昏暗環境加上型格燈飾甚有氣氛~另外仲設有露台,環境都幾舒適~日本產水果番茄沙律$48先來個沙律開開胃,用上我至愛的芝麻醬,沙律新鮮,重點番茄超甜呢!大藍洞雜錦刺身 ($398)對於有選擇困難症的我,雜錦刺身係一個好好嘅選擇😂,可以樣樣都試下嘛呢道名為大藍洞的雜錦刺身😍🌟亮點一定係中間以圓形玻璃器皿裝著的藍色醬汁,藍色醬汁其實係加入了藍莓素💙食落較一般醬油淡口,而且有少少甜的☺️.🌟六款刺生包括有吞拿魚赤身、平政鰤魚、三文魚、左口薄切、牡丹蝦及帆立貝,整體都好新鮮好肥美😋當中最愛帆立貝,大大粒,又滑又鮮甜😋粒粒刺生沙律配最中脆皮$48刺生配上脆皮造出特別口感,刺生一般都千篇一律,所以加點新原素,會帶來新鮮感👍🏻芒果.軟殼蟹卷$118最初擔心芒果配蟹會好奇怪,但一食落就發現新境界,原來軟殼蟹同芒果咁夾,組合更帶出鮮味⭐️松葉蟹肉雞蛋天婦羅$78蟹肉非常鮮甜加上雞蛋,但加入紫蘇葉,未必個個都接受到紫蘇葉的味道,但煮得非常有水準好香脆🍻黑.鱈魚蟹膏燒$188鱈魚加上蟹膏,燒出香口感,鍾意鱈魚既朋友唔可錯過👍🏻黑松露炒黑豚肉石鍋飯$198服務貼心,上菜
另外仲設有露台,環境都幾舒適~
日本產水果番茄沙律$48
大藍洞雜錦刺身 ($398)
對於有選擇困難症的我,
雜錦刺身係一個好好嘅選擇😂,可以樣樣都試下嘛
呢道名為大藍洞的雜錦刺身😍
食落較一般醬油淡口,而且有少少甜的☺️
🌟六款刺生包括有吞拿魚赤身、平政鰤魚、
三文魚、左口薄切、牡丹蝦及帆立貝,
整體都好新鮮好肥美😋
當中最愛帆立貝,大大粒,又滑又鮮甜😋
粒粒刺生沙律配最中脆皮$48
芒果.軟殼蟹卷$118
松葉蟹肉雞蛋天婦羅$78
黑.鱈魚蟹膏燒$188
鱈魚加上蟹膏,燒出香口感,鍾意鱈魚既朋友唔可錯過👍🏻
黑松露炒黑豚肉石鍋飯$198
服務貼心,上菜後幫你分埋,肥美黑豚入口淡淡油香,配合黑松露更加香濃⭐️