2021-04-06
有時同朋友出街最想做嘅就係搵個可以坐耐啲嘅地方update下大家嘅近況😆呢個時候Cafe就係最好嘅選擇今次好隨心咁喺銅鑼灣耀華街搵咗間cafe,估唔到都有意外驚喜-📌Hawaiian Bikini ($88)呢個三文治叫得Hawaiian,果然好有Hawaii feel👙用料方面,除咗平時三文治常見嘅火腿同芝士,佢仲落咗菠蘿芒果果醬,令成個包多咗一陣醉酸甜甜嘅果香,同鹹香十足嘅芝士好夾!係以前未食過嘅味道😆旁邊嘅沙律菜都好新鮮,份量以side dish黎講都算多-📌Crab salad ($88)呢個crab salad用料都毫不吝嗇咁,面頭落咗蟹籽同二條大既蟹柳,下面收埋咗好多蟹肉!醬料方面就用咗wasabi mayo,令到成個沙律無咁寡,同蟹肉幾夾🥰不過我就覺得個醬wasabi味唔算好出,同埋落得太多,反而掩蓋咗蟹肉本身嘅鮮甜,有啲可惜-值得一提既係環境幾靚,成間cafe用咗藍白配色,好合適打卡😆-價錢:7.5/10味道:7.6/10環境:8/10
有時同朋友出街最想做嘅就係搵個可以坐耐啲
嘅地方update下大家嘅近況😆
呢個時候Cafe就係最好嘅選擇
今次好隨心咁喺銅鑼灣耀華街搵咗間cafe,
估唔到都有意外驚喜
📌Hawaiian Bikini ($88)
旁邊嘅沙律菜都好新鮮,份量以side dish黎講都算多
📌Crab salad ($88)
值得一提既係環境幾靚,成間cafe用咗藍白配色,
好合適打卡😆
價錢:7.5/10