2024-03-04
尋日上社交媒體見好多post講銅鑼灣新開食牛骨湯嘅舖頭,仲要有埋蟹粉飯同鵝肝飯,影相又真係影到好靚wo,咪去試下啦。講下環境先,女人街地舖啲餐廳間隔,完到叫野食啦,我就叫左個特色蟹粉飯同牛殿堂,諗住都係推介嘅野實冇死啦,個飯就好快到左,好普通,好咸,仲有少少腥味,之後個烏冬先嬲,正情似比人呃咁。首先,有一枱係我落左單之後先入黎嘅,竟然快過我個烏冬到,我諗可能我個烏冬入面嘅牛小排要燒,所以耐啲呢,精彩嘅地方黎啦,我碗野到左我諗左陣,我唔係有炙燒牛小排嘅咩,全部都係一樣樣,我叫個樓面過黎問,佢個答案先頂引,佢話粉紅啲生啲係牛小排,熟啲係牛肩胛,我問炙燒wo?佢答係咁架。之後我知道,嘈落去都冇結果,默默食完就走 其實搵人寫鱔稿係冇問題,但係唔好呃人啦,比多50蚊嘅炙燒牛小排變到咁嘅樣,真係好肉酸
講下環境先,女人街地舖啲餐廳間隔,完