2023-04-17
去銅鑼灣多數都喺登龍街搵食😛除咗地鋪之外樓上商廈都有唔少好選擇!🌹今次呢間fusion菜餐廳裝修以灰色為主調,簡約得嚟牆身流動嘅燈光裝置,加埋浪漫音樂🎻,好有情調,夜晚去人少少,好啱拍拖約會,慶祝紀念日!Menu 每頁都有插畫卡配手寫字📝,寫滿貓奴心聲,好治癒!🍽️食物同擺盤都好精緻,配搭創新得嚟,味道幾夾,特別喺醬汁嘅細節中充滿驚喜!如果覺得 dinner 散叫貴咗啲,佢 lunch set 百幾蚊就有,可以一試!🥑黑魚籽蟹肉牛油果搭配青瓜汁 $148平時飛魚籽食得多,原來黑魚籽更加爽彈嘅卜卜聲,鹹鹹哋配埋蟹肉同牛油果一齊食,健氣之餘,啖啖都好有滿足感!最特別係個青瓜汁,甜甜哋好清新,超開胃,而且無草青味,就算唔點食青瓜嘅我都愛上!🫔日式青芥末威靈頓三文魚 $298威靈頓三文魚焗得啱啱好,保留到三文魚嘅嫩滑,而酥皮鬆脆,充滿牛油香,加上中間包咗層疑似紫菜嘅嘢,香口之餘又令啲三文魚唔會散!好細心咁預先切好一件件上,打卡同味道都兼顧到!加分位係用嚟擺盤嘅芥末醬,微微嘅攻鼻感可以解除酥皮嘅油膩感,又可以提升三文魚嘅味道,一定要沾醬!🍰忌廉榛子蛋糕 $68蛋糕size其實好細,不過擺盤好有心思
🥑黑魚籽蟹肉牛油果搭配青瓜汁 $148
🫔日式青芥末威靈頓三文魚 $298
🍰忌廉榛子蛋糕 $68
蛋糕size其實好細,不過擺盤好有心思,上層嘅忌廉淡淡的,下層係榛子碎同榛子溶,口感豐富又香口,好似食嘢雪糕咁!配埋酸酸哋嘅野莓汁,食完都唔會有負擔嘅感覺!
🎂當日隔離枱有人生日,見餐廳準備咗鋼琴樣嘅音樂盒擺盤,低調又有驚喜,打卡又靚,好羨慕呢!😍
🍸Peach Minty Fizz $68
一開始就畀個乾花同假草地嘅杯墊吸引住!桃味幾香唔會太甜,有少少汽,幾解渴!