2020-11-21
2070 瀏覽
今日係男朋友媽媽生日,我地揀左請佢去船渦食晚飯慶祝。男朋友同佢爸爸食橫行無忌套餐,佢媽媽食九品芝麻套餐,我就食內務總管套餐。整體食物質素ok,但服務同衛生都有待改善。無人教你點用個蒸鍋,點按啲掣,加粥底時又唔睇你蒸左菜未就落,搞到勁多水。侍應亦都好似唔熟習甘,態度亦麻麻。食食下有隻小璋瑯係我枱面到爬過,兩次甘多。星期六第一輪限時食6:00-8:00,其實時間唔太充裕,因為係無人講解下,自己研究左勁耐先識用。橫行無忌套餐$398包括有2隻約重四兩半大閘蟹(1公1母)、白蜆、大蜆、蟶子皇、鮑魚、元貝、蝦、鮮魚片、時令海鮮(青口) 、特色三寶丸(墨魚丸、牛丸、貢丸)、揀左安格斯牛肉同豚肉片、蔬菜拼盤、時日甜品,佢地揀晒粥底。內務總管套餐$268包括有蟹半隻、黃金蚌、蝦、鮮魚片、白蜆、鮑魚、大蜆、元貝、時令海鮮(青口) 、我揀左雞腿肉同安格斯牛肉、墨魚丸、牛丸、貢丸、蔬菜拼盤、時日甜品,我揀左加魚湯落烏冬。海鮮都叫新鮮,蜆有啲鹹,雞腿肉有薑蓉味,其中一粒丸釀住薑蓉,唔係人人接受到。烏冬既魚湯有啲腥。甜品係雲尼拿或芒果糯米滋。好彩買左團購coupon平返少少,total食左$1222。唔會再黎。
橫行無忌套餐$398
內務總管套餐$268
甜品係雲尼拿或芒果糯米滋。