2019-03-13 98 瀏覽
心思思想食啲好野,揾到銅鑼灣有一間未食過但菜色幾吸引嘅西餐廳見到啲菜式雖然唔係超多,但豬牛雞羊魚都有,價錢唔算好平,感覺係對自家菜式有啲信心🤔 一於試下佢我地唔清楚食物份量大定細點都嗌左個黑松露薯條打定底先松露味幾香,薯條又即叫即炸夠晒熱呢個一定要推介,不推不是人🤡🤡🤡🤡好好味烤吞拿魚扒睇到啲grill mark都知有料到外面焦香入面嫩滑,雙重享受魚扒肉質幾結實,食落覺得新鮮外面有pesto醬加強左個層次沙律菜份量都多,而杏仁片又再加多啲口感俾成個沙律,好滿意黎多張近嘅,睇下啲魚肉幾粉紅😍之後我地嗰半份羊架就黎左,視覺上已經好靚食落都好正啲羊架外面熟肉好香,中心嘅肉仲係好嫩有少少肥,所以肉質都好滑又有少少羊騷味食晒啲刀叉切到嘅肉之後都忍唔住要用手拎起枝骨食清光伴碟嘅薯仔露荀等都好好食,整體非常okay鏡意羊一定不能錯過😍慢煮三文魚無欺場,魚肉超級滑溜又唔腥有三大舊魚塊,真係估你唔到咁值(上文提到我地驚唔飽叫左薯條墊底😂)乳酪汁同三文魚都好夾不過我諗如果三文魚喺慢煮之後再有煎封呢一步會更上一層樓因為層次會多左,食落亦會更香口,脆皮嘅外層更能突顯慢煮魚肉嘅滑食完之後我都有同餐廳建議🤡 希望

黑松露薯條

我地唔清楚食物份量大定細
點都嗌左個黑松露薯條打定底先
松露味幾香,薯條又即叫即炸夠晒熱

特色主題燒呑拿魚車厘茄杏仁片沙律  (Seared  tuna  salad)

呢個一定要推介,不推不是人🤡🤡🤡🤡
好好味

烤吞拿魚扒睇到啲grill mark都知有料到
外面焦香入面嫩滑,雙重享受
魚扒肉質幾結實,食落覺得新鮮
外面有pesto醬加強左個層次
沙律菜份量都多,而杏仁片又再加多啲口感俾成個沙律,好滿意

黎多張近嘅,睇下啲魚肉幾粉紅😍

香草燒羊架配蔬菜(半份)  (Roast  lamb  rack,  half  size)

之後我地嗰半份羊架就黎左,視覺上已經好靚
食落都好正
啲羊架外面熟肉好香,中心嘅肉仲係好嫩
有少少肥,所以肉質都好滑又有少少羊騷味
食晒啲刀叉切到嘅肉之後都忍唔住要用手拎起枝骨食清光

伴碟嘅薯仔露荀等都好好食,整體非常okay
鏡意羊一定不能錯過😍

慢煮三文魚配香草乳酪汁    (Slow  cooked  salmon)

慢煮三文魚無欺場,魚肉超級滑溜又唔腥
有三大舊魚塊,真係估你唔到咁值
(上文提到我地驚唔飽叫左薯條墊底😂)
乳酪汁同三文魚都好夾
不過我諗如果三文魚喺慢煮之後再有煎封呢一步會更上一層樓
食完之後我都有同餐廳建議🤡 希望佢地會考慮咁做啦

78%  dark  chocolate  fondant

心太軟
好香
佢一整就成個吧檯位都好香牛油同朱古力味
食落同樣香甜,好滿足
值得欣賞嘅係店員嘅服務
店員第一次捧餐出黎時,心太軟走左位所以有啲爛
佢即刻幫我地換過另一個蛋糕再重新上碟上菜,好細心亦俾客人感覺係對成品有要求,抵讚

整體黎講我覺得好值得黎,今次係一個好好嘅嘗試
店員態度良好殷勤,工作都好認真
食物基本上超出期望,食材本身質素唔錯,烹調處理亦好
價錢唔算好平,但值
一定會再返黎食😍