2023-09-10
☕️️ Cafe for chilling — Sleepless💛 銅鑼灣3D 咖啡小店☕️🥰#90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖聽講銅鑼灣希雲街呢一度有一間cafe 有好靚嘅3D咖啡🥰 啱晒打卡啦所以我都決定搵一晚收工就特登過嚟試吓佢啲咖啡同埋嘢食😌 杯嘢飲堅靚😚 360度零死角每一個角度都可以影到3D熊仔🐻 真係啱晒打卡!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ Dinner Set ✨🦐🍅 海龍王蕃茄醬意大利飯🐷 招牌加拿大保濕豬安斧頭扒夜晚你食就冇理由唔食佢嘅dinner set,因為應該都係最抵食🤣👍🏻 有前菜餐湯仲可以叫埋嘢飲,成package 都只係三百零蚊算係咁啦🤔其實成餐飯無論係餐湯嘅蘑菇湯,之後嘅前菜帶子甚至主菜都係偏鹹🙈 不過你問我係真係幾抵食同埋大份,而且味道都唔差😝 蘑菇湯就中規中矩又真係偏鹹嘅,不過佢嘅錢財其實啖啖肉帶子而且煮得啱啱好,再帶有少少紅酒泡沫同埋薄荷葉,其實整體口感係幾出色煮食方面要讚嘅係佢嘅意大利飯我係覺得幾好食,🍅蕃茄醬本身已經好開胃,而且好足料齋係
#90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ Dinner Set ✨
🦐🍅 海龍王蕃茄醬意大利飯
🐷 招牌加拿大保濕豬安斧頭扒
煮食方面要讚嘅係佢嘅意大利飯我係覺得幾好食,🍅蕃茄醬本身已經好開胃,而且好足料齋係蝦已經有六隻左右🦐 仲未計其他海鮮,性價比可以話係滿分啦😌斧頭扒都ok 嘅唔會overcooked, 但相比之下呢個意大利飯更出色😤
最後當然唔少得佢嘢飲☕️🥰 非常IG-able 真係幾靚。絕對要佩服咖啡師嘅功力同埋心機🙌🏻 味道方面佢係黑芝麻latte,都幾特別值得一試,令一杯就叫做朱古力係非常濃郁☕️🤤
💰Total: $598
✅ 杯咖啡的確係好靚而且好考功夫同心機🥰 打卡一流!! 食物我記得同之前對比的朋友飛躍性嘅進步
💢 始終係小店空間感比較窄,而且上菜都唔似香港人急速心態咁, 不過我覺得其實幾舒服咁樣慢慢食仲好😆
➖➖➖➖➖
📍 Sleepless (銅鑼灣)
銅鑼灣希雲街22-24號地舖