2024-11-10 314 瀏覽
泰簡單俾人感覺好chill,裝修簡單舒適,幾乎所有員工都係泰國人,氣氛好輕鬆。有時lunch都會同同事黎食,餐廳夜晚有cocktail飲,天氣好嘅時候坐喺室外,傾住計食住嘢,氛圍一流。先講下菜式,豬軟骨咖喱炆得夠淋,配埋濃郁香辣嘅咖喱汁,入味既薯仔先係重點。叫埋蒜蓉包點咖喱一齊食,撕開之後用嚟吸咖喱汁,呢個組合會食上癮菠蘿炒飯每次嚟都叫,炒飯乾爽,菠蘿帶少少酸甜味,配埋蝦仁,清新又開胃。泰式燒豬肉配埋酸辣嘅泰式醬汁,味道豐富,食完你會好滿足。推薦呢度既椰青,永冇失手,次次啲椰肉都好嫩滑,飲完椰水之後仲可以挖椰肉食—————-𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙ig Cartilage CurryPineapple Fried RiceRoasted Pork w/ Thai SauceGarlic BreadFresh Young Coconut—————————————————𖠿𖥣 泰簡單 (銅鑼灣)〒 銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies

—————-
𝙒𝙚 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙:

Pig Cartilage Curry

Pineapple Fried Rice

Roasted Pork w/ Thai Sauce

Garlic Bread

Fresh Young Coconut

—————————————————

𖠿𖥣 泰簡單 (銅鑼灣)
〒 銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #foodstagram
___
🥇Follow @eathkgirls