2023-09-07
一入到去,佈置已好吸晴,因為密密麻麻得黎,顏色配飾都覺得,好熱鬧咁。連枱上嘅餐具擺設都吸睛嘅。叫左碟小食拼盤,炸物黎講,多數無得輸,除非好油啫。德國腸脆皮,雞翼有驚喜喎,裡面好juicy,薯條其實好普通,但唔知點解係咁不斷一條條係到食,可能有個自家制蛋黃醬,令你點薯條食到停唔到,本身都ok芝士,但係個三角流心芝士同另一芝士條我就覺得無乜特別,就係有小許抽絲囉。呢個豬骨真係超超超好味,蜜糖味香甜,肉夠juicy肉質好嫩滑,一咬末去到即溶,但好較唔駛用力咬,同埋骨好易分離。個蕃薯條亦係一絕,又係食到停唔到口。呢個車里茄柚子果凍無花果沙律配肉桂蜜糖黑醋汁,中間個果凍波,上面加左塊細細嘅金薄,就變得高格調左,無花果同菜都新鮮,個肉桂醋汁調得好啱,酸甜互相襯托住。初時以為碟頭唔大,但因為薯條蕃薯條,食到飽飽地,仲叫左個all day breakfast,又無理由唔食啫,呢個就好多餐廳都食到類似水準同款式,要提嘅,係佢份量,一個細食女生會食唔晒嘅。呢個青醬帶子扁意粉無乜餸,一黎到覺得,吓,只見到得幾粒切開左帶子咋,但佢個調味其實齋食已經好夠,餸係加配咁,香而濃。無酒精但造到好似杯啤酒咁係店嘅原意
連枱上嘅餐具擺設都吸睛嘅。
無酒精但造到好似杯啤酒咁係店嘅原意,係似嘅,仲要好飲,個名又夠特別,隊返杯凍啤黑啤!一杯係泡沬蘋果橙紅茶,另一杯係泡沬巨峰提子蜜桃紅茶,都有一種隊酒feel嘅。
最後黎一客甜品為呢一餐畫上完滿句號,賣相同道都無得輸,幾飽都要試。
雖然價錢上略貴,不過質素唔錯,想食餐好嘅可以一試。