2022-01-22
天氣不似預期,有少少雨但無阻我去搵好東西食既決心,近近地去左錦上路附近搵間Cafe慢慢坐A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)環境係唯一彈既地方,店鋪分開兩邊,一邊係落order連接廚房地方較細,另一邊就只供用餐,整體地方唔算好大,座位算多,但落完order需要等店員經過戶外再送到你面前💬雖然戶外都係幾步路,但始終天雨關係,感覺上都唔係太好,所以被扣左少少分。B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)食物種類算多,同時質素真係有驚喜,咖啡叫左比較考功夫既Piccolo Latte☕,由於短笛🍼奶泡份量相對較少,好容易會因為控制espresso份量唔好而導致苦澀味蓋過奶味,真心覺得咖啡師功力唔錯,奶味同咖啡味平衡得好好,亦係尾段感受到咖啡豆既果酸🍒,再加上嗰幾粗杏仁真係好nutty,食物叫左蘑菇炒蛋加Begal,質素就不過不失,但絕對唔係Hea做,只係杯咖啡太高分C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)店員服務算友善親切,只係我比較挑剔,雖然Menu入面有提唔同咖啡豆既特徵,但如果可以由店員介紹多少少就更好,等客人可以了解多D唔同豆既特徵,亦幫到客人選購自己鍾意既味道。D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/
A) 環境 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
B) 食物質素 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)
C) 店員服務 ⭐⭐⭐⭐ (4/5)
D) 性價比 ⭐⭐⭐⭐⭐ (5/5)
性價比方面,以32蚊杯咖啡黎講真係完勝連鎖大店,咖啡相當有水準,值得推介🙌
Piccolo Latte
Piccolo Latte
Mushroom, Scrambled Egg & Parmesan Cheese