好感動,估唔到錦田依家都有泰國菜食,除咗茶餐廳之外終於可以有多啲選擇!一收到消息即刻拿拿林同媽咪一齊去食個靚 lunch ,裝潢設計唔錯,有兩間鋪位,地方都坐得舒服。兩點嚟到餐廳,等左10分鐘左右就可以入座了。Lunch 價錢都算合理,不過係錦田黎講定價算係比較高。食物款式都算多,驚喜嘅係,呢度連我最鍾意嘅船麵都有!天氣成三十度,當然要飲返杯凍冰冰既泰式奶茶,甜度適中,岩我口味。呢間餐廳嘅船麵湯底非常濃郁,屬於重口味。比較可惜嘅係,湯底味道太濃,我飲第二啖我已經宣告放棄。但係就咁食麵條同豬肉係相當之好食既,豬肉同麵條吸收曬湯汁,令人回味。值得一讚嘅係,麵條非常之Q彈,好似食緊粉絲咁,好正!如果個湯可以淡返少少,就完美!乾炒雞肉河好有鑊氣,醬汁均勻分布喺每一條河粉上,好好食。我哋加左十幾蚊叫咗一份細既木瓜沙律,但口味比較辣,唔係人人接受到,我自己就鍾意食酸少少既。-可能啱啱新開張嘅關係,食物都等得比較耐,幾乎都等左半個鐘以上,不過食物質素令人滿意,下次會帶埋屋企人夜晚嚟食晚餐!