2020-10-17
一直都好鍾意食堅果的我,這間用堅果做BASS的手搖飲品店,一定要去試試。他們的奶是用了五種堅果萃取而成,沒有奶精,比一般的奶茶更健康,雖然比平常飲開的可能貴少少,但係值得架!今次同朋友分別試左佢地推薦的飲品。伯爵朱古力堅果奶蓋茶伯爵茶、朱古力、堅果奶蓋三樣野都係我最愛,三樣野聽落好唔夾,但一清一濃,非常夾。這杯的奶蓋係由堅果加埋朱古力而成,本身堅果奶蓋已經鹹鹹地,加左朱古力的甜,更加帶出堅果奶蓋的味道。茶的清新加上獨有的朱古力堅果奶蓋,帶出新一個味覺感受。要試的朋友一定要早,這杯是每日限售架!!🥺🥺繽紛火龍果奶蓋茶這杯用左紅色的火龍果,加埋堅果奶蓋,整杯的顏色已經好靚粉粉紅紅白白咁,首先影相打卡已經一流📸。味道上堅果奶蓋帶有少少鹹味,加上火龍果本身的酸酸甜甜,帶出一種清新的味道。鍾意火龍果的朋友一定要試試!⭐⭐升級享受飲法~飲奶蓋茶,他們都會附有一個小剷子比大家「食奶蓋」,之前見過佢地教一個飲法,就係先含一小匙奶蓋在口中,再飲茶。這個飲法,立刻將奶蓋中的堅果味融入茶中,把這兩個味道完全帶出來。不過試這個方法的朋友要小心,小心將奶蓋吐左出黎🥴,小編的朋友就差D做左😆。
今次同朋友分別試左佢地推薦的飲品。
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
要試的朋友一定要早,這杯是每日限售架!!🥺🥺
繽紛火龍果奶蓋茶
⭐⭐升級享受飲法~