2024-07-23
原本諗住食燒味飯行到過嚟冇開門,咁就試吓食豬什粉啦,之前行過好多次都冇食,因為店舖真係太細,但今晚食咗真係有驚喜喎👍🏻👍🏻👍🏻我係好鍾意食內臟嘅人,豬牛雞嘅內臟都好鍾意😎我叫咗碗"足料豬什湯",淨豬什嚟嘅,冇粉麵,因為我想食多啲內臟🤣 加咗$10花甲仔,再加咗$10枸杞葉,盛為$98!裏面有瘦肉、豬肺、豬肚、豬心、豬潤、粉腸,火候煮得幾好,唔會過熟硬晒,湯底超級甜,忍唔住攞隻大匙羹飲晒!份量都算多,好飽👍🏻👍🏻我老公一向嘴刁都讚好味!佢叫咗三餸,豬肺、豬肚、豬心,配公仔麵,都係成碗食晒,飲晒成碗湯😎除咗有辣椒油,仲有辣菜脯放喺枱面可以任加嘅,不過我同老公都唔食辣,所以就冇加到!睇返介紹,自設豬肉檔,大埔元朗天水圍都有豬肉檔,保證來源新鮮👍🏻但係店舖真係非常之細,只有三張摺檯即係六個位,而且冷氣唔夠,始終都係冇門嘅,有冷氣都走晒啦!大熱天時嚟到仲要飲晒成碗湯,大家嚟試嘅時候真係要有出汗嘅準備🤣🤣但係為咗食好嘢,我就唔怕熱嘅😁😁
我係好鍾意食內臟嘅人,豬牛雞嘅內臟都好鍾意😎