2024-02-06 681 瀏覽
@hk9cake (葵芳)FreeHcake.之前broadcast嗰欄入邊啲嘢我係有睇㗎其中一樣係葵廣掃街!除咗有一間 Free D Coffee覺得好抵飲以外@free_d_coffee (都係葵廣)!呢間專門食soufflé嘅甜品店感覺都好吸引.款式好多 心思唔少每款配搭嘅名稱都係深思熟慮過嘅..💛價錢相比係出邊食又真係抵食好多味道如何呢?.黑糖三重奏 $48.賣相滿分.. topping滿滿 layering得好靚..隔離雪糕作為點綴..兩層soufflé 超級鬆軟.. 真係凍L無極限..係鬆軟到有種入口即化嘅感覺!😳我唔知大家好唔好.. 我本身係鍾意有啲質感嘅texture..但食soufflé我諗點都係鬆軟控更多😂🤣..好香好smooth...滿滿嘅朱古力忌廉 & Oreo餅身脆脆 豐富咗嗰🍫感 & 口感!加埋嗰黑糖syrup 味道感覺真係豐富仲可以滿足埋你食軟雪糕嘅願望😙呢款係乳酪雪糕 正常水準 好味!夾埋一齊 真係冰火二重天!再凍L凍L.. 🤣諗返起.. 其實真係幾值得試試!!😗高質嘅!!.想食soufflé就去試試啦!!食得開心 放心 阿門!.營養知識🖍️Soufflé
@hk9cake (葵芳)
FreeHcake
之前broadcast嗰欄入邊啲嘢我係有睇㗎
其中一樣係葵廣掃街!
除咗有一間 Free D Coffee覺得好抵飲以外
@free_d_coffee (都係葵廣)!
呢間專門食soufflé嘅甜品店感覺都好吸引
款式好多 心思唔少
每款配搭嘅名稱都係深思熟慮過嘅..💛
價錢相比係出邊食又真係抵食好多
味道如何呢?
黑糖三重奏 $48
隔離雪糕作為點綴..
兩層soufflé 超級鬆軟.. 真係凍L無極限..
係鬆軟到有種入口即化嘅感覺!😳
但食soufflé我諗點都係鬆軟控更多😂🤣..
好香好smooth..
加埋嗰黑糖syrup 味道感覺真係豐富
仲可以滿足埋你食軟雪糕嘅願望😙
呢款係乳酪雪糕 正常水準 好味!
夾埋一齊 真係冰火二重天!
再凍L凍L.. 🤣
諗返起.. 其實真係幾值得試試!!😗
高質嘅!!
想食soufflé就去試試啦!!
食得開心 放心 阿門!
營養知識🖍️
Soufflés相對其他Pancake會高蛋白些許
同樣「體積」由於空氣好多 都會輕啲
相同份量 實際卡路里可能會低啲!
齋講Pancake本身 而非其他調味/醬料

外賣自取