2021-10-07 2144 瀏覽
之前未食過鐵板燒,有朋友介紹位於荔枝角d2二期商場內的繼,餐廳位於商場3樓,門口裝修簡潔,好有日本feel。 這間鐵板燒餐廳,我都要提早一個月訂位先可以訂到心儀的日子。我們一行六人,六個人分別點了lunch set的松 x3,竹 x1,梅 x2。溫室野菜沙律:溫度適中唔會太凍,味道酸酸地好開胃。銀雪魚:魚皮煎得非常香脆,魚肉細滑多汁,但略嫌唔夠油脂。法國鵝肝:鵝肝好厚身,外表煎得香脆,配上麵包食用令人沒有油膩感。大蝦:爽滑彈牙,蝦膏味非常香濃。北海道帆立貝:新鮮juicy,可以飲埋啲湯。焦糖多士:香甜脆口,好食。肉眼溥燒:生熟程度剛剛好,配上蔥花及蒜片食非常之夾。美國特級牛柳:點了五成熟,好重牛味及好多肉汁。炒飯:用日本生食級數雞蛋去炒,蛋味香濃,飯粒炒得好乾身。炒野菜給麵豉湯:冇咩特別。紅豆奶凍 :有淡淡的奶味配上甜甜的紅豆好夾。總括而言:是次鐵板燒午餐體驗非常好,價錢平食物又有質素。師傅控制上菜速度剛剛好,再加上師傅會和客人交流,絕對值得再幫襯。
溫室野菜沙律:溫度適中唔會太凍,味道酸酸地好開胃。

銀雪魚:魚皮煎得非常香脆,魚肉細滑多汁,但略嫌唔夠油脂。

大蝦:爽滑彈牙,蝦膏味非常香濃。

北海道帆立貝:新鮮juicy,可以飲埋啲湯。

焦糖多士:香甜脆口,好食。

肉眼溥燒:生熟程度剛剛好,配上蔥花及蒜片食非常之夾。

美國特級牛柳:點了五成熟,好重牛味及好多肉汁。

炒飯:用日本生食級數雞蛋去炒,蛋味香濃,飯粒炒得好乾身。

炒野菜給麵豉湯:冇咩特別。

紅豆奶凍 :有淡淡的奶味配上甜甜的紅豆好夾。