2021-08-31 261 瀏覽
慶祝朋友生日 今次嚟到元朗嘅一間鐵板燒 餐廳大約有10幾個吧枱位置 可以望住廚師係你面前燒譽2人前晚市套餐 $1680 望下陣間要整嘅海鮮沙律:日本白粟米配Parmaham 個粟米好清甜 成個配搭好開胃前菜:松葉蟹肉撈蟹膏 上面仲有d海膽 撈埋一齊食更加食到蟹肉嘅鮮甜 仲有幾粒花螺同埋隻炸蟹仔南非鮑魚配鮑魚乾醬 一食落去好食大海嘅感覺 點埋個醬鮑魚味更加濃郁北海道帆立貝:上面有三文魚子同埋松葉蟹肉 仲有海膽忌廉汁真係好好味 季節燒魚:平時銀雪魚西京燒就食得多 今次用刺身級銀雪魚嚟燒 肉質仲好juicy 點埋明太子醬 仲有連魚皮都燒到脆左好好味伊勢活海老:大大隻嘅龍蝦已經拆肉 配埋海膽柚子汁 上面仲有我最愛嘅芝士 成碟好邪惡 所以有d紫椰菜中和下鵝肝:平時食嘅鵝肝都係配麵包 但麵包其實好吸油 所以師傅轉左用鍋巴再加左黑醋食落仲保持到嗰種好脆嘅感覺亦都唔會覺得好漏 旁邊仲有個水蜜桃清滯 牛肉:今次用左封門柳 牛肉味重 加埋少少鹽昆布同埋wasabi 汁更加可以提升肉味立魚湯 飲落有豐富膠質黑松露炒飯 炒得好乾身 食埋碗飯就十分飽了最尾甜品一個係柚子雪芭 一個綠茶雪糕 好滿足嘅一餐

譽2人前晚市套餐 $1680 望下陣間要整嘅海鮮

立魚湯 飲落有豐富膠質