2019-01-07
今晚去左葵芳新都會廣場,食鐵板燒,收到風話又平又正,4-5百元有和牛和生猛海鮮,心諗有無咁抵,抱着懷疑的心態過嚟試試😬一入到來,雖則未算人山人海,但係亦非常旺場,好彩一早訂定位,仲要係吧枱位,睇住廚師手起鏟落,技巧熟練兼有型,其實欣賞佢地表演都係一種樂趣😍一行二人揀左佢地嘅鐵板燒Set,一人揀一款打算試到不同種類,馬上落單,店員提示牛肉可以還厚或是薄吃,我們不約而同都喜歡厚食😬首先嘆番個蟹籽沙律開下胃先,好鍾意佢果種冰涼感,令人覺得好新鮮,咬落好爽好甜🤗同一時間廚師為我們炒好「野菜燒」,可能即炒即食關係,令捨不同,生熟程度剛剛好👍🏻再來南非鮑魚、日本廣島蠔,鮑魚切好一片片,方便我地分甘同味,特別是服務人員態度很親切,效率亦高👍🏻再嚐嚐新鮮熱辣的鵝肝多士,油脂入口豐富,肥而不膩,入口即化配上多士是絕配,輕輕的分開三小件,很是細心又精緻😃最欣賞這「米國牛肉厚燒」,廚師控制火候十足,把外層煎封,將肉汁鎖住,再切開適合的大小,入口肉味特別滿足,味濃而不涸,上等靚牛,無花無假💯還有鮮甜多汁兼彈牙的龍蝦🦞肉,無得彈,大大滿足,好幸福哦!最後還有味噌湯和這個「丸十鐵板和牛炒飯」,香噴噴、熱騰騰,每一
今晚食得滿足又開心,人均消費都係400多元,性價比極高的鐵板燒👍🏻👍🏻👍🏻