2008-03-12
3月12日早上10點,因工作關係第一次去到坑口站搵食,結果坐低就惡夢開始!我去的是連理街分店,唔知係咪=藍灣畔.我去的是這個商場中的大快活:http://www.thelane.com.hk/chi/intro.html我一放低份吉豬炒蛋,發覺點解吉豬會有反光既!細心一望,原來係鐵絲黎架!於是即刻去搵經理投訴佢用手破壞證明後,話可能係來貨出左問題,說換過一份俾我.我拒絕更換,佢就話退返錢俾我,並想拿回去俾其他人睇,我都拒絕呢個要求,要睇就叫廚師出來睇,因為我已經打了去食環處,佢地幫辦黎緊.為左保存證物,我結果推遲個job,坐足近一小時等食環處黎.佢地現在帶走了塊吉豬,不過佢地話睇返廚房個炸匣係爛爛地,D鐵絲應該係咁樣黎!等排期可能要上庭做證!不過本人覺得一個炸匣幾錢個呀?如果我一啖咬左落去應該都幾大鑊,該鐵絲粗過長過正常釘書釘.以後都唔敢去大快活.