2023-11-11
👧🏻😋👅🍽✨鑊仔熱香餅不得了-Ocio 🇭🇰 將軍澳坑口重華路8號東港城2樓238號舖 🇭🇰-🍬特登去東港城搵呢間甜品店, 商場鋪位冇路捉, 行勻四個角落頭先搵到, 總之記住係三哥隔離就會易D spot到😆🍬木色系枱凳位置好闊落, 晚市算多人但都唔會話好嘈; 除左我地食既多款特色甜品仲有西式晚市套餐; 餐廳有提供檸檬味水, 服務都好殷勤, 收碟加水都冇怠慢😁-🍫 🥞特濃朱古力鑊仔雪山熱香餅 $89💯熱香餅好厚身, 質地鬆軟, 中間有朱古力釘, 食食下會taste到半溶朱古力粒💯鑊仔超熱所以底部朱古力漿都好熱, 同雪糕冰火交融; 成個甜品都係朱古力味, 但味道各有不同, 層次好豐富-🍯 🍞 鑄鐵鑊仔法式吐司 原味蜂蜜 $75✨一整磚方包size勁大份, 但入面係一層層間住間住, 黃色係有沾牛奶蛋漿食落好似麵包布甸, 白色就普通麵包, 所以食落唔會太膩, 反而蜜糖就太重手🤣 本身已超多鋪面, 一切開麵包時漏晒落去會稍甜, 完全唔使再額外加on side蜜糖✨邊邊位好脆, 同裡面麵包形成外脆內軟口感! 面頭仲有杏仁脆片好香口-🍑 🍹白桃冰茶 $48💯茶底清爽唔澀口, 叫左少甜QR code冇
鑊仔熱香餅不得了
🍯 🍞
鑄鐵鑊仔法式吐司 原味蜂蜜 $75
🍑 🍹
白桃冰茶 $48
💯茶底清爽唔澀口, 叫左少甜QR code冇得揀走甜, 味道都算OK唔會太假糖漿味; 最緊要大大杯夠冰!