2017-08-09
臨近生日,朋友約既生日飯局愈黎愈多,今日朋友就話要帶我去大角咀食間超有鑊氣既中菜一入去,發現呢間餐廳原來係打邊爐為主,尤其椰子雞煲最出名,幾乎枱枱都一煲,超香椰子味!朋友問我想打邊爐定係食中菜,但係呢排實在打得太多邊爐啦,好鬼熱氣,都係食返中菜啦 餐牌選擇超多!幾乎講得出嘅中菜佢都有,連海鮮選擇都唔少添!潮式爽海蜇($48)先叫咗一個海蜇降一降溫先!海蜇超級爽口,調味得而,酸辣兼備,超香麻油味蝦干蒜蓉蒸勝瓜($78)蒜頭完全沒有在客氣!而且仲放埋蝦干落去蒸,除咗蒜味之外仲有一啲鹹香味,火候亦都控制得好好,勝瓜冇正過火。下面啲粉絲索晒蒜頭同埋蝦干嘅味,份外惹味茄子牛仔骨煲($88)茄子炆得好淋,牛仔骨軟滑惹味蜜餞薯仔牛柳粒($88)薯仔外面炸得脆身,有一層薄而脆口既蜜糖包住,同出面既薯仔牛柳粒唔同,唔錯椒鹽鮮魷($78)魷魚厚實新鮮,炸得通透脆身,無油溢味仲好香炸蒜味Tim一路食一路漂住椰子雞湯既香甜味,下次一定要食下佢個椰子雞煲先
餐牌選擇超多!幾乎講得出嘅中菜佢都有,連海鮮選擇都唔少添!
潮式爽海蜇($48)
蝦干蒜蓉蒸勝瓜($78)
茄子牛仔骨煲($88)
茄子炆得好淋,牛仔骨軟滑惹味
蜜餞薯仔牛柳粒($88)
椒鹽鮮魷($78)
魷魚厚實新鮮,炸得通透脆身,無油溢味仲好香炸蒜味Tim