2020-03-02 313 瀏覽
早幾日陪媽咪去楊屋道買餸,周圍行睇下有咩水果買,點知比我地見到有間新開的餐廳叫有魚,我咁八卦緊係行去裝下有咩食啦!原來係食小菜的又有雞煲呀!買海鮮加工又得,我見新店就同媽咪講,不如今晚唔好煮,我地幾食呢間啦! 哈哈媽咪聽到唔洗煮緊開心,即叫好!睇完餐牌覺得都好多選擇咩都有d 唔錯, 最後我就叫了以下幾款:黃金蝦 ~ 先炸蝦再用咸旦王煮超咸香,我忍唔住連殼食。西芹腰果炒雞丁 ~ 我最愛的小菜去到邊都要點,因越簡單越好食,大愛腰果 。荔枝肉 ~ 每一舊都好淋,個汁酸酸甜甜小朋友最愛。瑤柱蛋白炒飯 ~ 太大碟了, 飯炒到粒粒分明好香,我地爭住食呀!本來仲想叫多兩碟小菜的,但見佢每碟都咁大碟唔想浪費,所以叫左咁多就停,另外叫左兩枝啤酒,一枝王老吉,一罐可樂,大家都食得好飽咁回家。我走時見到隔離枱食酸菜魚超吸引,我下次一定要找朋友陪我來食先得。

黃金蝦 ~ 先炸蝦再用咸旦王煮超咸香,我忍唔住連殼食。

荔枝肉 ~ 每一舊都好淋,個汁酸酸甜甜小朋友最愛。