2024-11-04
今日朋友帶路去佢呢排成日幫襯既食堂,朋友話中意呢度食物夠晒新鮮熱辣、價錢合理份量又唔細😋椒鹽九肚魚🐟色香味俱全,九肚魚炸到金黃香脆,外面嘅椒鹽味道剛好唔會太鹹,仲有一種香辣嘅感覺,九肚魚口感軟綿。每一啖都食到魚嘅鮮味🤤盈小館小炒王🥢各種食材嘅小炒,種類非常多,有鮮魷、韮菜、腰果蝦乾等,炒得火候啱啱好,各種食材都保持住佢哋本身嘅鮮味,超正!😋酸甜咕嚕肉🍍🐖係經典嘅廣東菜,咕嚕肉嘅肉質非常嫩滑,外面裹住一層薄薄嘅粉,炸到金金黃黃,裹上酸酸甜甜嘅醬汁,食落去唔會覺得膩,仲有一啲菠蘿粒🍍增添咗一啲清新感。蜜餞薯仔牛柳粒🥔🐃牛柳粒煮得啱啱好,保持到肉質鮮嫩,搭配蜜餞薯仔,味道甜甜地,唔同嘅口感混合埋一齊,薯仔煮得軟綿但外皮微脆帶少少焦香,反而令整道菜更添風味😋🤑 人均消費:~$200🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:盈小館 (元朗)元朗青山公路米埔段168號地舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife
椒鹽九肚魚🐟
盈小館小炒王🥢
酸甜咕嚕肉🍍🐖
蜜餞薯仔牛柳粒🥔🐃
🤑 人均消費:~$200
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:盈小館 (元朗)
元朗青山公路米埔段168號地舖
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #元朗美食 #小菜 #盈小館 #元朗茶座 #即磨咖啡