上星期我去咗天后嘅叁不館食打邊爐,未入店已經被佢嘅裝修風格吸引。牆上掛住D老照片同復古畫作,講述緊香港的故事,呢啲細節令拍出嚟嘅照片充滿歷史感。傳統木櫈同大圓檯,讓人有種時光倒流的感覺。坐位安排得幾好,即使人多都唔會覺得擠迫,大家可以輕鬆享受美食。我哋點咗招牌花膠雞做湯底,湯滾起先一人裝返一碗頭啖湯,真係好味到不得了!湯底濃郁,花膠筒嘅份量又多,雞肉又嫩滑。響鈴即點即炸,上枱時熱辣辣,筷子稍用點力就可以一夾一開二,非常鬆脆,無論係即食定火鍋都好適合。我哋幾個人都想試唔同嘅食物,所以點咗好多拼盤,真係好抵!海鮮併盤入面有鮮蝦、大沙白、帶子同蘇格蘭蟶子,每一樣都好新鮮,味道超甜,完全唔需要加咩調味,海鮮本身已經好好味。講到牛魔王併盤,手切肥牛、安格斯牛頸脊同牛脷托都好嫩滑,特別係黑安格斯牛板腱,食落去超級滑。再加埋鮮蝦雲吞、韭菜餃、芫荽餃同午餐肉餃,四拼餃都係自家製,日日新鮮制作,口感味道真係一流。仲有手打五寶丸,彈牙又好味。菜籃入面有好多新鮮蔬菜,色彩繽紛,搭配佢哋自家調制嘅火鍋醬油、沙茶酱同葱头油,整個火鍋更加美味。服務方面都相當出色,工作人員態度友善,對菜單嘅介紹清晰,仲會指導我哋每

服務方面都相當出色,工作人員態度友善,對菜單嘅介紹清晰,仲會指導我哋每樣食物灼幾耐,確保我哋食到最好嘅味道。

飲啤酒嘅話,依家有限時優惠,超抵,有興趣記得啤一啤。

2024-11-03
  • 頂級安格斯牛頸脊
  • 手打五寶丸
  • 牛魔王拼盤
  • 新鮮炸響鈴
  • 手切封門柳
  • 頂級安格斯牛頸脊(例牌)
  • 咯咯花膠湯
  • 牛脷托