2019-04-04 95 瀏覽
今日慶祝生日,去咗尖沙咀嘅鉄人大盛食鐵板燒放題,不論係環境、食物質素和服務質素都做得不錯,是一間值得大家一試的放題店。環境非常之大,坐得好舒服,有別於一般的放題!入左冇耐,我哋就睇吓有咩食,基本上刺身、壽司、前菜、等等都好齊全。然而,鐵板燒的種類有很多,香草羊架、一口牛肉、鵝肝多士等等一開始預設左一盤刺身,唔使自己叫。整體都好新鮮,有三文魚、油甘魚、大蝦、帶子、螺肉、吞拿魚等等,係啱啱好二人份量,食落都好新鮮,特別鍾意食嘅係赤蝦,肥美多肉,新鮮無味。三文魚紋理靚,又厚肉,唔怕肥就食多幾塊先!!:P之後仲叫咗些壽司,包括有三文魚、左口魚短裙、希靈魚、蟹籽壽司等等,係幾好食嘅,不過舊飯大左少少⋯好易飽肚,建議食少量壽司便可XD羊架好Juicy,好夠so味,encore左唔少次,面前有人即場燒一口牛多汁,比左勁多粒⋯調味唔錯,超愛吃!燒番薯都做得唔錯,表面有啲鐵板燒油,沒有一點燒焦的痕跡,夠熱,好甜好食。鵝肝多士味道一般,底下ge多士係由麵包而成,麵包多水份,欠缺鬆脆的感覺。鵝肝份量大,唯質素一般!炸物方面有芝士年糕、炸廣島號、芝麻雞翼⋯好高質. 好值得食真係估唔到Häagen-Dazs雪糕

環境非常之大,坐得好舒服,有別於一般的放題

入左冇耐,我哋就睇吓有咩食,基本上刺身壽司、前菜、等等都好齊全。然而,鐵板燒的種類有很多,香草羊架、一口牛肉、鵝肝多士等等

一口牛多汁,比左勁多粒⋯
調味唔錯,超愛吃!

炸物方面有芝士年糕、炸廣島號、芝麻雞翼⋯好高質. 好值得食

真係估唔到Häagen-Dazs雪糕任食,香蕉味、朱古力、士多啤梨曲奇忌廉等等應有盡有,這一點是有驚喜的。自己都食咗兩杯··

整體食物款色夠多,每樣試一件都試唔晒~座位舒服,餐廳嘅給油煙設施做得幾好,食完唔會成身油煙味!讚