2021-12-27
試咗一間位於將軍澳間鐵板燒專門店,聽講呢間三原人氣好旺,我哋大概夜晚七點去到,已經座無虛席,所以大家想食嘅話記住book位先啦😆 呢度個環境好靚, 日式典雅嘅裝潢,職員個個都非常細心,服務很好值得一讚👍今次叫咗佢嘅冬季特選料理,包咗shabu shabu同埋兩款鐵板料理,幾有特色😋日式沙律坐低冇幾耐侍應就奉上日式沙律,呢個沙律好新鮮,醬汁係芒果醬,好特別👍茶碗蒸茶碗蒸非常高質,配料有蝦同冬菇,入口滑溜👍鵝肝多士鐵板料理就有呢個鵝肝多士,呢份鵝肝多士真心好有驚喜🌟唔知係咪用鐵板燒過,零舍香脆😆清湯牛肉鍋呢個鍋裏面已經包括左大量嘅蔬菜同豆腐,另外每人會包左澳洲和牛片同豬肉片,食材無論係蔬菜定係肉類全部非常新鮮,其實食完已經好飽好滿足😆海鮮拼盤(追加)職員介紹我哋每人再追加左一份海鮮拼盤,包括一隻帶子、兩隻廣島蠔、一隻大虎蝦,好彩有追加到咋因為全部海鮮都好新鮮size亦都超級大,淥完海鮮之後啲湯超級鮮甜,仲有蝦殼都唔使自己剝㗎,職員會拎去剝完之後,再俾我哋😆超級細心👍宮崎和牛鐵板炒飯到最後已經好飽,但係都仲好期待佢嘅鐵板炒飯😂因為真係好好食,加埋和牛超級滿足😋😋😋
日式沙律
茶碗蒸
茶碗蒸非常高質,配料有蝦同冬菇,入口滑溜👍
鵝肝多士
清湯牛肉鍋
海鮮拼盤(追加)
宮崎和牛鐵板炒飯