2024-09-20
放工成日去銅鑼灣搵嘢食,今次搵到一間日式餐廳。入咗去個舖位比較細,但係都算係幾精緻光猛有一啲Tatami嘅座位可以出鞋坐低。我同朋友嗌咗一個丼飯、一個鰻魚飯、同埋一啲小食。角切三文魚配醬燒三文魚腩丼賣相都幾靚,分量都算大面頭仲有雞串、粟米、蟹籽、青瓜等嘅配料,感覺幾清新同埋健康,可惜整體味道比較清淡。原條蒲燒鰻魚飯鰻魚嘅份量相當大,配上炒蛋係一個經典配搭。炸椎茸呢度都有唔少嘅小食可以選擇而我就揀咗呢個聽落比較特別嘅,其實佢係將啲蝦肉釀喺冬菇上邊,味道幾香口,配飲品係唔錯嘅選擇。最後叫咗兩包紙包飲品係烏龍茶,正正常常,冇乜特別。呢間餐廳會收你+1服務費,佢亦做緊一啲優惠如果你喺50分鐘之內交枱就會有七五折,所以店員會擺個計時器喺你枱面,上左主菜就開始計時😂😂😂如果準時交枱嘅話都會平幾多!🤣🤣
角切三文魚配醬燒三文魚腩丼
原條蒲燒鰻魚飯
鰻魚嘅份量相當大,配上炒蛋係一個經典配搭。
炸椎茸