2021-11-25
訂咗衫要去銅鑼灣電業城拎,見到大堂開咗間cafe,攞完就同朋友試,坐位唔多,但係坐落都好舒服,我同朋友分別叫咗杯cappuccino 同hand dripCappuccino 先來,個啡杯好特別,係店主訂造的,仲有自己logo,個拉花都好靚,係Rosetta,圖案分明。傾落個house blend 原來係店主自家 formula,好 balance Hand drip 係 El Salvador,朱古力味比較濃,原來係來自Hungary,仲有其他豆,下次可以試下坐坐下,見到枱面有張手寫menu,原來仲有 New York Cheesecake ,又叫了一件,係我喜歡那款好實嘅 cake,仲有檸檬香,食完可以食多件,店主仲話其實佢有整開 Bagel,安頓好後會出,我都好鍾意 Bagel,期待😚店主好nice,會走來傾下計,問下意見,原來店主曾經响荃灣一間cafe 做part time,之後去過韓國 working holiday, 早兩年辭去工作,開始籌備開cafe,呢間cafe雖然地方唔大,但係佢放咗好多心機,牆上嘅畫就係佢working holiday 時影嘅相,呢間cafe 咁近公
Cappuccino
Hand Drip $60 NewYork Cheese Cake &45
店主好nice,會走來傾下計,問下意見,原來店主曾經响荃灣一間cafe 做part time,之後去過韓國 working holiday, 早兩年辭去工作,開始籌備開cafe,呢間cafe雖然地方唔大,但係佢放咗好多心機,牆上嘅畫就係佢working holiday 時影嘅相,呢間cafe 咁近公司,得閒可以來食個下午茶