又係一間小舖,其實地點非常方便,不過就喺個小商場入邊,未必好起眼,店內只有幾個座位,但感覺上好warm,而且可以好近距離咁同店主交流,店主好樂意分享無論關於咖啡又或者佢自身嘅少少故事😍欣賞店主Emily嘅勇氣同熱誠,無論係以前去韓國working holiday, 又甚至要喺30歲嘅時候,生命要有啲突破同不同,決定要自己創業,開咗呢間「而立」👍🏻佢用嘅咖啡豆品牌來自匈牙利,比較少見,Espresso就用佢哋嘅house blend, 手沖就用呢個品牌嘅single origin, 佢哋亦有售賣house brand嘅咖啡豆同掛耳手沖包,自己都買咗佢嘅掛耳手冲返屋企試,$18包,買五送一,覺得品質度幾唔錯,另外店裏面亦有幾款店主自己烘焙嘅bakery賣,下次去一定要試吓😋Ethiopia honey $60- 當日就試咗佢嘅Christmas special ‘Ethiopia honey’, ~ Black tea, Ginger, Lemongrass~~飲落去又真係幾有聖誕嘅感覺🥳總括嚟講,佢嘅地點其實好方便,同SOGO同一條街,店主健談又有熱誠,係一定會再去嘅咖啡店

Ethiopia honey $60