2024-09-11 432 瀏覽
呢間丼飯真係食過一試難忘,用料非常新鮮既日本餐廳。之前知道呢間餐廳有好幾間分店,不過一路都未試過。今日去開銅鑼灣就去呢一度同朋友一齊上去試吓。佢嘅午市套餐都好抵食,選擇超級之多!最吸引我眼球嘅當然就係佢嘅丼飯,我叫咗佢最吸引嘅究極丼。見到個用料超級澎湃,仲加埋一隻蛋,放上去唔知賣相非常之吸引,而且撈落啲壽司飯食真係每一啖都好滋味!佢嘅甜蝦係超級出色,好耐冇食過咁好味咁甜嘅新鮮蝦!除咗當飯之外,呢度仲有唔少嘅配搭,我嘅朋友就叫做壽司拼盤加烏冬。烏冬彈牙美味,係稻庭烏冬,而且壽司種類都好多,每一款都好好味~而且睇得出師傅嘅功架,因為見到壽司握得好靚,唔會散開晒!仲有我哋食咗佢嘅鰻魚芝士玉子燒!普通玉子燒肉食得多,不過配埋鰻魚同芝士就真係第一次食!鰻魚同芝士個味道好夾,再加上滑捋捋嘅玉子燒,真係美味無窮啊😌臨尾仲叫咗個帶子他他,呢款炸物都唔錯,我見到呢度除咗丼飯同烏冬之外,其實都仲有好多唔同嘅串燒可以食!有機會嘅話都想嚟試吓。總括而言,呢間日本餐廳CP值好高,而且用料新鮮又美味🤤

總括而言,呢間日本餐廳CP值好高,而且用料新鮮又美味🤤