2024-07-18
銅鑼灣亨環落成咗一段時間,一睇裝潢已經知餐廳系走高級路線,今日好好彩有個好闊綽嘅朋友請我去上面一間高級日本菜食晚飯🤩✿ 吞拿魚他他 吞拿魚刺身邊燒過,使得油份逼出🔥吞拿魚本身亦做到吾腥,沾上刺身醋酸甜達到中和油膩作用。✿ 精選壽司拼盤精選壽司拼盤有10件🍣玉子 海膽 深海池魚 帆立貝 松葉蟹肉蟹膏 拖羅 赤身 黑鯥 鱲魚 津魚,大部分款式都系大眾會比較喜愛,海膽十分新鮮🧡帆立貝帶嚼勁,蟹膏蟹肉清甜🦀拖羅油脂豐富,赤身魚味明顯,食得我地好滿足😋✿ 炸松葉蟹肉忌廉餅忌廉餅香脆可口,食到一絲絲新鮮松葉蟹肉,香甜清新🦀✿ 玉子燒 玉子燒系估吾到系呢度嘅招牌菜之一,味道又幾清甜🥚做到滑溜又多汁💛✿ 鹽燒活鰻活鰻喺呢度價錢頗為進取,活鰻燒得香氣十足🔥鰻魚肉啖啖肉🐟✿ 免治雞肉棒免治雞肉棒向來系我系日本菜當中好中意嘅菜式🐔食到粒粒雞軟骨好爽口,沾上蛋黃更美味。✿ 宮崎五花肉 五花肉燒得好好🐷話系吾花肉食戈陣又吾覺系成口油淋淋,五花肉口感亦夠實在。✿ 雞皮餃子雞皮煎得好香🐔包住肉餡幾滋味,燒吾油膩又恰到好處。✿ A5和牛香蔥拌麵 A5和牛好肥美🐮油脂部分重,香蔥拌麵加入醬汁味道濃厚,又不至於太咸,系好
✿ 吞拿魚他他
✿ 精選壽司拼盤
✿ 炸松葉蟹肉忌廉餅
忌廉餅香脆可口,食到一絲絲新鮮松葉蟹肉,香甜清新🦀
✿ 玉子燒
✿ 鹽燒活鰻
活鰻喺呢度價錢頗為進取,活鰻燒得香氣十足🔥鰻魚肉啖啖肉🐟
✿ 免治雞肉棒
✿ 宮崎五花肉
✿ 雞皮餃子
雞皮煎得好香🐔包住肉餡幾滋味,燒吾油膩又恰到好處。
✿ A5和牛香蔥拌麵
A5和牛好肥美🐮油脂部分重,香蔥拌麵加入醬汁味道濃厚,又不至於太咸,系好滋味嘅一道主菜🍜