早前帶咗媽咪去銅鑼灣皇冠假日酒店1樓嘅CARVER食午餐, 呢度嘅午餐有2至4個course可以揀, 我哋就揀咗3 courses menu, $268 有靚靚環境, 有前菜、主食、甜品, 都幾抵食咖!🍅 原種蕃茄配黑毛豬火腿 (蘋果醋及迷你香草)蕃茄超Fresh又超清甜, 佢唔係死甜而係食落清新舒服嘅甜味, 配埋鹹香得宜嘅黑毛豬火腿都好夾, 加上蘋果醋同迷你香草層次更豐富又醒胃🥰🍝 菠菜芝士粗管麵 (菠菜、芝士及羅勒番茄醬)我最愛嘅羅勒蕃茄醬,加上芝士🧀口感豐富,真係超誘人😍 粗管麵掛上豐富嘅醬汁,配搭菠菜,一啖食晒好滋味🥳🧁 鮮果馬斯卡彭芝士撻 (時令生果、馬斯卡彭芝士忌廉及杏仁撻)呢個芝士撻超級靚😍 我同媽咪都忍唔住不停打卡,佢嘅杏仁味好香,芝士具豐富的奶香味和柔滑的質地,生果都好香好甜,perfect match呀😚

🍅 原種蕃茄配黑毛豬火腿 (蘋果醋及迷你香草)

🍝 菠菜芝士粗管麵 (菠菜、芝士及羅勒番茄醬)