2025-01-29
朋友食完一次之後話好鍾意呢到啲串燒同小食,所以就強烈推薦我過嚟試吓,個環境又好坐,談心真係一流。我覺得第一次嚟一定要飲佢嘅自家製浸酒同埋我自己私心係推薦黑豚鵪鶉蛋,好耐都冇食過鵪鶉蛋係軟心嘅串燒!見到佢嘅午市餐牌都好抵食,下次晏晝經過應該都會上嚟試吓。‣ 雞皮餃子 $58❗️超級推薦❗️雞皮餃子咬落口嘅時候係有啲驚艷,啲肉質真係爆出嚟,而且本身餃子偏長身,尾部啲雞皮炸到脆卜卜超級好食,呢個價錢有五大嚿絕對係超抵食。‣ 黑松露炸雞 $88本來以為都係黑松露蛋黃醬,點知原來係成嚿炸雞皮都裹住黑松露,呢一個位有啲驚喜。而個炸雞本身都炸得唔錯,唔會覺得好乾身,就算冇醬就咁食都覺得好過癮。‣ 牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷 $138呢款fusion嘅卷物真係我嘅必嗌之選,牛油果同軟殼蟹呢個組合真係夾得天衣無縫。軟殼蟹炸得金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,配埋牛油果嘅滑溜同松葉蟹肉嘅鮮甜,層次相當豐富。份量嚟講啱啱好,覺得都值呢個價。‣ 免治雞肉棒 $48❗️超級推薦❗️外皮燒得香脆,裏面嘅雞肉夠晒juicy,一咬落去真係爆晒汁,啖啖肉嘅口感真係令人欲罷不能。而且仲有啲軟骨咬吓,呢個免治雞肉棒夠晒出色,值得推薦俾大家食。‣
‣ 雞皮餃子 $58
‣ 黑松露炸雞 $88
‣ 牛油果松葉蟹肉軟殼蟹卷 $138
‣ 免治雞肉棒 $48
‣ 黑豚鵪鶉蛋 $28
❗️超級推薦❗️對上嗰次食到鵪鶉蛋係軟心狀態已經係喺日本嘅時候,冇諗過香港都食得出呢隻味,豚肉唔會話好厚身,食落去脆卜卜啱啱好,而再加上鵪鶉蛋亦都係燒得啱啱好,蛋黃係軟心,食落去嘅時候一啲都唔嚡口,值得一試。
‣ 雞翼 $28
啲醃料幾入味,雞翼炸得金黃香脆,肉質嫩滑。兩個人share啱啱好,加埋檸檬食落一啲都唔heavy。
‣ 海膽醬烏冬 $168
❗️超級推薦❗️食咗咁多熱辣辣嘅嘢,食返咗涼浸浸嘅食物都幾唔錯,海膽鮮甜唔腥,仲兩隻牡丹蝦同三文魚子作配料。而海膽醬本身應該仲有落少少醋,所以食落去嘅時候覺得酸酸地超級開胃,食完又可以再食多幾串串燒。
‣ 深海池魚刺身 $168
新鮮程度一流冇得彈,魚肉質地爽滑,配埋少少山葵同豉油,鮮味更加突出。不過我自己都係鍾意點酸汁,加上少少酸蘿蔔蓉同蔥,薄切嘅池魚真係冇得輸。
‣ 自家製浸酒 $68
本身第一啖覺得好清新,酸酸甜甜一時間又醒唔起係啲咩,諗住係咪梅酒啲朋友,問咗店員之後醒起原來係檸檬,其實仔細觀察都會見到啲果肉。酒精濃度啱啱好,同朋友談心一流,而我最鍾意都係佢熊啤啤造型嘅冰,真係好得意!