銅鑼灣簡約風格文青樓上 Cafe ☕️Undiciʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ上星期食咗呢間銅鑼灣嘅樓上Cafe🩶餐廳環境唔算好大以簡約風為設計 以雲石同白色為色調 舒適又休閒嘅感覺🌿🐟招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯💲1️⃣5️⃣8️⃣大大條鰻魚好吸引 無乜骨可以放心食(。◕ ∀ ◕。)不過唔算好肥美 如果再厚肉啲就更正!而味道都好入味 燒汁味好濃~鰻魚下面會有滑蛋 意大利飯係蘑菇飯 夠濕潤 都幾creamy (๑•̀ㅂ•́)و✧將三樣嘢夾埋一齊食會好滿足!佢仲有啲木魚碎 感覺真係有啲似大阪燒 好有日式風味💕🌟套餐➕💲4️⃣8️⃣(▪️飲品▪️蛋糕▪️餐湯)💚抹茶豆腐拿鐵好好飲 抹茶味有小小甘香茶味🍵唔會太甜 仲有啲豆腐係底 口感更豐富❣️🍓士多啤梨酸奶💲4️⃣2️⃣撈勻杯底啲士多啤梨醬之後~飲到尾味道就會比較淡(´๑•_•๑)士多啤梨味唔算好出 但酸奶酸酸甜甜咁都好飲嘅🦐櫻花濃蝦湯比較濃郁 唔會話好稀身 味道甜甜地仲有啲細細粒嘅櫻花蝦咬下 增加口感‪(っ ॑꒳ ॑c)♡♡🍰抹茶芝士蛋糕呢款抹茶味都好濃 茶香夠出所以唔甜( °‪꒳​° ).ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪芝士蛋糕會偏實身少少 一啲都唔會太
銅鑼灣簡約風格文青樓上 Cafe ☕️Undici
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
上星期食咗呢間銅鑼灣嘅樓上Cafe🩶餐廳環境唔算好大
以簡約風為設計 以雲石同白色為色調 舒適又休閒嘅感覺🌿

🐟招牌名古屋鰻魚大阪燒意大利飯💲1️⃣5️⃣8️⃣
大大條鰻魚好吸引 無乜骨可以放心食(。◕ ∀ ◕。)
不過唔算好肥美 如果再厚肉啲就更正!
而味道都好入味 燒汁味好濃~
鰻魚下面會有滑蛋 意大利飯係蘑菇飯
夠濕潤 都幾creamy (๑•̀ㅂ•́)و✧
將三樣嘢夾埋一齊食會好滿足!
佢仲有啲木魚碎 感覺真係有啲似大阪燒 好有日式風味💕

🌟套餐➕💲4️⃣8️⃣
(▪️飲品▪️蛋糕▪️餐湯)

💚抹茶豆腐拿鐵
好好飲 抹茶味有小小甘香茶味🍵
唔會太甜 仲有啲豆腐係底 口感更豐富❣️

🍓士多啤梨酸奶💲4️⃣2️⃣
撈勻杯底啲士多啤梨醬之後~
飲到尾味道就會比較淡(´๑•_•๑)
士多啤梨味唔算好出 但酸奶酸酸甜甜咁都好飲嘅

🦐櫻花濃蝦湯
比較濃郁 唔會話好稀身 味道甜甜地
仲有啲細細粒嘅櫻花蝦咬下 增加口感‪(っ ॑꒳ ॑c)♡♡

🍰抹茶芝士蛋糕
芝士蛋糕會偏實身少少 一啲都唔會太膩!抹茶控表示幾鐘意💚

💛柚子芝士蛋糕💲3️⃣6️⃣
呢款食落就冇抹茶口感咁厚實!
不過酸酸甜甜咁好清新 啱晒我( ◍´꒳`◍ )
自己食晒一件都唔覺膩啊💕

🍟秘撈薯條💲5️⃣8️⃣
本身送到嚟見到好多辣椒係面🌶️
都有少少驚驚 怕會好辣❣️
好彩只係微微辣 加上調味粉都幾惹味~
薯條岩岩炸好 炸到金黃色好香脆!
仲要係有薯仔皮嘅個種薯條🥔值得一讚ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)‪

—————————₊♡⁺⋆ ʕ๑'ꇴ'๑ʔ♥︎ ————————
📍Undici
銅鑼灣耀華街3號百樂中心11樓1101A-B號舖