2024-09-30
收工約咗朋友,食cafe打邊爐又食到悶,今日就有啲新意去咗Falò Bistro BBQ。原來餐廳有兩層,上層係酒吧,下層係BBQ平台。佢哋嘅BBQ任食選擇非常豐富,有肉類、海鮮同埋素食,任你選擇!肉類方面,牛肉、豬肉同雞肉都好嫩滑,海鮮方面嘅蝦同埋魚都新鮮。最特別係,佢哋仲有多款醬汁可以配,真係好味到唔想停手。可以喺市區BBQ真係非常難得!BBQ到口渴,非酒精飲品仲係任飲!今晚嘅重頭戲就係cocktail. 樓上bar位置裝修非常有新意,牆上「禁止毆打顧客。(除非忍唔住)」非常精警直接!原來酒吧逢星期四仲有駐場live band, 可惜當日星期三!下次有機會一定要來一次欣賞live Band嘅表演。店內Bartender亦係國際調酒師協會會員,榮獲多項獎狀,所以我哋今晚都非常之放心交俾佢發辦,調製再兩杯cocktails.兩杯都係山梨whiskey做base,一杯加上黑芝麻cream,另一杯加上冰同埋花旗參,非常容易入口,黑芝麻嘅cream同埋花旗參都意外同whiskey好夾.餐廳:Falò Bistro地址:銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈5樓#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #fo
餐廳:Falò Bistro
地址:銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈5樓
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #foodie #hkfoodie #銅鑼灣BBQ #香港BBQ #銅鑼灣酒吧 #香港酒吧