2023-02-02 131 瀏覽
銅鑼灣廣場一直都有好多餐廳,有西餐、中餐、邊爐店等等。今日經朋友介紹嚟咗試一間燒肉店,食完後覺得食物質素好高。而且服務員服務態度非常好,好友善,收碟速度都夠快。今晚食咗特上燒肉放題,任食2個鐘,食物選擇豐富。安格斯封門柳封門柳牛味重,肉質軟腍,油花較少,適合用嚟燒肉。壽喜燒安格斯翼板安格斯翼板嘅油花就分佈得均勻啲,肉色鮮紅,肉質一樣軟腍。另外配上壽喜燒汁,甜甜地,特別有風味。香蔥薄牛舌牛舌用咗鹽、胡椒、香蔥作調味,燒完後已經唔使加其他醬汁。牛舌好味,好爽又有咬口,十分推介!美國極黑豬頸肉豬頸肉油脂感爆滿!食落爽滑彈牙。日本錦爽雞腿肉雞腿肉較厚肉,雞肉嫩滑,點埋燒汁食好正!手羽燒嘢食點少得雞翼呢~雖然要燒耐燒燒,但明火網燒可以燒到雞皮好脆!雞肉多汁嫩滑。雞皮串竟然有雞皮!!啱啱講到餐廳係用明火網燒,用大火燒到雞皮好脆,油脂感豐富。一口紫薯紫薯細細粒,好甜,而且有牛油一齊燒,好香。翠肉瓜翠肉瓜好多汁,食完咁多肉類可以清新下口腔。味噌湯味噌湯個碗好靚🤣,飲落熱辣辣,有好多海帶。雪糕最後每人會送上movenpick嘅雪糕,食咗雲呢拿味,味道好香濃。

安格斯封門柳
封門柳牛味重,肉質軟腍,油花較少,適合用嚟燒肉。

壽喜燒安格斯翼板

香蔥薄牛舌

美國極黑豬頸肉
豬頸肉油脂感爆滿!食落爽滑彈牙。

日本錦爽雞腿肉
雞腿肉較厚肉,雞肉嫩滑,點埋燒汁食好正!

手羽

雞皮串

一口紫薯
紫薯細細粒,好甜,而且有牛油一齊燒,好香。

翠肉瓜
翠肉瓜好多汁,食完咁多肉類可以清新下口腔。

味噌湯
味噌湯個碗好靚🤣,飲落熱辣辣,有好多海帶。

雪糕