2024-06-04 2639 瀏覽
住葵芳都一定要會去嘅金朝小廚今次六個人食咗好多餸,飽到癲。唔講廢話即刻講菜式會由最好味講到麻麻哋好味嘅餸。蔥薑魚腩煲呢個超級好味,啲汁好惹味,瓦煲熱上,火候又夠,啲魚朔晒啲汁,撈白飯食,簡直一流!!如果第一次嚟食嘅話,呢個一定係必點!! 招牌黃金蝦黃金蝦都係一個必點嘅餸,我哋就鍾意連蝦殼一齊食,貪佢係一個天然嘅鈣質,照落去有質感又好香口,蝦仲要非常之新鮮同埋大隻!住葵芳都一定要會去嘅金朝小廚豉油王墨魚咀成碟都係惹味嘅墨魚咀,好有豉油王嘅味配啲洋蔥食又真係幾爽!好好味鎮店鯇魚皮金銀蛋白菜仔由於成餐飯都好多肉啦同海鮮,加碟菜仲要係有湯嘅菜真係不得了,我連佢啲湯都可以飲埋,正!XO醬爆墨魚咀呢一點XO醬爆墨魚,就比較多其他配菜,有菇啦,有西芹啦,青椒紅椒等,變相就好似冇豉油王墨魚咀咁抵食,不過都係好味嘅!鎭店鯇魚皮前菜嚟講幾開胃,夾埋啲芫荽再點豉油,妥當 豉汁蒸鱔魚豉汁蒸鱔魚正常發揮,但係新鮮嘅!沙拉骨沙拉骨嘅汁唔錯,加埋啲醬汁其實都真係好味㗎!鎮店荷葉飯超級大份,一揭開就有好香嘅荷葉味,非常足料,而且入口有一陣荷葉帶嚟嘅香氣。 胡椒大蜆湯呢煲湯超級多蜆肉,但係我就略嫌蜆肉淡味咗少少,因為精
住葵芳都一定要會去嘅金朝小廚

豉油王墨魚嘴

XO醬爆墨魚咀

XO醬墨魚咀

鎭店鯇魚皮

前菜嚟講幾開胃,夾埋啲芫荽再點豉油,妥當

鎮店玩魚皮

豉汁蒸鱔魚
豉汁蒸鱔魚正常發揮,但係新鮮嘅!

豉汁蒸鯇魚

沙拉骨
沙拉骨嘅汁唔錯,加埋啲醬汁其實都真係好味㗎!

鎮店荷葉飯

胡椒大蜆湯
呢煲湯超級多蜆肉,但係我就略嫌蜆肉淡味咗少少,因為精華全部喺晒個湯度,我就飲咗兩碗多嘅湯,不過我下次應該會嗌豉汁炒蜆

薑蔥魚腩煲
豉油王墨魚嘴