2023-08-24
作為屯元天街坊,Yummy算係N訪呢間居酒屋了,每隔一段時間食,都總會有d新發現,但冇變嘅係質素真心keep得到。三色腐皮船 ($88)好靚❤️打卡一流,滿滿沙律醬配合食材一齊食幾清新唔膩👍 紅橙色兩款腐皮船係魚蓉幾易入口,而白色小船🛶嘅係魷魚,幾有口感😋🔥豚肉豆苗卷 ($48)🐷呢個都大推!平時食呢d最怕就係入面嘅料難咬/痴牙。今次配上豆苗冇呢個問題,咬落爽口,配合埋豚肉同佢個汁,感覺幾好🔥🔥厚燒豬腩肉 ($38)🍡推介!🐷腩位有油香,咬落仲幾爽口喎,怕肥都照食啦😌。🫑日本青椒仔 ($32)日本青椒仔有淡淡微甜,係幾隻先有一隻辣,但嗰種辣係bb辣同偏向後勁嗰種,配啤酒好夾🍻🍻一口甜蕃薯 ($35)🍠甜甜糯糯嘅感覺,早知一人一串啦😆🍤雜錦天婦羅 ($108)基本上嚟親呢度食都會叫,即炸之餘,份量同種類都多,有炸蝦、南瓜、冬菇、蕃薯,今次仲發現佢多咗條池魚😋😋呢個價錢勁抵食‼️黑松露鰻魚卷 ($138)鰻魚醬調味適中,冇搶咗黑松露嘅香味,呢道菜係最後先上,好彩佢飯量唔算多同埋係夾青瓜,先冇食滯🤣飲品就叫咗凍檸檬綠茶($28)同巨峰生啤 ($78),綠茶少甜幾fresh。 巨峰生啤幾特別,未飲
三色腐皮船 ($88)
🔥豚肉豆苗卷 ($48)🐷
🔥厚燒豬腩肉 ($38)🍡
推介!🐷腩位有油香,咬落仲幾爽口喎,怕肥都照食啦😌。
🫑日本青椒仔 ($32)
一口甜蕃薯 ($35)🍠
甜甜糯糯嘅感覺,早知一人一串啦😆
🍤雜錦天婦羅 ($108)
黑松露鰻魚卷 ($138)
飲品就叫咗凍檸檬綠茶($28)同巨峰生啤 ($78),綠茶少甜幾fresh。 巨峰生啤幾特別,未飲都聞到陣陣巨峰味,同樣都係好fresh,配今日嘅串燒啱哂😙
光顧當晚好彩預早訂咗位,食到一半連室外位置都咁full埋了🤣