2022-11-21
想試更多既菜色一定要約齊人黎試,打電話預約大概2-3個月的等候時間就可以安排到平日的晚上。1️⃣黃金脆帶魚💓 $498呢道菜可以話係招牌菜之一,幾乎每枱都係必點,炸脆的時間控制得恰當,令到魚塊外脆內軟,能夠保持到魚肉本身既鮮甜,但食的時候注意都比較多幼骨2️⃣湘味羊腩 $698湘菜就係湖南菜,🌶️以辣聞名,所以湘味羊腩煲係用辣作主調調味,羊腩塊已經預先處理軟糯非常,加上微辣的湯汁令到煲內羊腩同配菜都更加昇華3️⃣蔬菜蘑菇蛤蜊湯 $78/位食完重口味食物,來一點清淡的湯黎舒緩返,看似平平無奇的清湯其實鮮味濃郁,而且湯內既蛤蜊都好大隻4️⃣原味黑毛豬仔排 $108/件與紅燒外婆肉相似,味道都係大同小異,有驚喜的反而係佢作伴既菜乾,因為菜乾吸晒餸菜既精華5️⃣沙蒜燒豆麵 $368/蟹粉extra+$200因為最近當造大閘蟹的季節,我地將菜單由沙蒜改成蟹粉🦀,所以每一條豆麵都掛滿蟹粉,係啖啖的膽固醇味道🫣6️⃣鯧魚飯💓 $498呢個都係必點推介菜之一,鯧魚本來肉質已經非常鮮嫩幼滑,加上經過調味配搭飯底,令到同行的一眾就算好飽都要食晒碗飯佢7️⃣紅糖麻糍💓 $68驚喜菜之一,暫時食過最好食既紅糖糍粑,表面脆而不硬內裡軟軟糯糯
1️⃣黃金脆帶魚💓 $498
2️⃣湘味羊腩 $698
3️⃣蔬菜蘑菇蛤蜊湯 $78/位
4️⃣原味黑毛豬仔排 $108/件
5️⃣沙蒜燒豆麵 $368/蟹粉extra+$200
6️⃣鯧魚飯💓 $498
7️⃣紅糖麻糍💓 $68
驚喜菜之一,暫時食過最好食既紅糖糍粑,表面脆而不硬內裡軟軟糯糯,紅糖與糯米的比例岩岩好唔會過甜
8️⃣脆皮妙齡鴿💓 $128/隻
壓軸出場既就係脆皮乳鴿,我地特意安排餐廳原隻送上,因為可以保留乳鴿的肉汁一滴都不能少,食的出隻鴿非常妙齡😂
想試的菜色太多太多啦,一次到訪未必可以食晒,所以我已經預約定下一次的來臨啦,期待❤️🔥
另外值得一讚既係餐廳的上菜時間控制得好好,令到每道菜都能夠保持熱度