咁啱嗰日經過元朗就去睇下佢咩料!一食之下簡直係想仰天長嘯一分鐘!omg 點解依個世界會有咁好食既沙嗲面?依碗沙嗲牛肉蟹王麵($31)湯底有極明顯既花生香,沙嗲味重得來唔會濃過龍,令人keep 住想一啖接一啖咁飲!講完湯就係時候講佢d麵☺️蟹王麵本身已經夠特別,唔單只可以係元朗買到,而且多年前係各大老母老豆討論區已被力捧到神枱位置,話佢仲好食過即食麵之王出前一丁。碗麵有無蟹味我唔清楚,但大廚長期煮麵既經驗絕對係令碗麵昇華十倍,碗麵既麵質軟硬度適中,掛湯得來就算影相影左一段時間都無淋,將用砂煲整既沙嗲麵完美咁比下去🤣額外俾$12加配炸豬扒有五大塊,先唔講佢肉質有幾鮮嫩同塊炸衣有幾薄,佢性價比係高到一個點!大愛!店內另一名物鮮牛油西多士($17)就勝在上碟嗰陣夠熱辣辣,切開既多士粒沾上幾乎全融既牛油可謂另類既人間美味,香口既花生醬夾層又令我回味起啱啱碗沙嗲麵。正呀!

炸豬扒

鮮牛油西多士