2008-09-13
眼見這間餐廳已經開了數年~ 自己也幫襯了他們年幾, 今次一於幫他們寫個食評由於家住屯門, 所以這裡會是星期日family day的必到站莫看於店舖雖小, 但被長期在這裡工作的侍應熱情的招待也有莫名其妙的親切感很喜歡到這裡進餐, 因為他們的餐牌每天也會不同款式(+幾蚊仲可以轉特定的果汁添)但絕對不是今天吃"焗蕃茄豬扒飯", 明天吃"焗蕃茄雞扒飯"般無賴看過他們的外賣紙, 很佩服諗餐牌果個人, 因為原來已經列明一個月的每天有什麼餐一次過要諗30日的餐仲要唔可以咁相同, 真係少d腦汁都唔掂又唔係玩即興, 所以唔唒擔心係因為果款材料比較多而做果款菜講返前幾天來吃的鐵板餐先, 揀左牛扒同雞奕配飯(可以揀2款餸再配飯/意/薯菜)牛扒-- 唔un, sizes唔會太細, 但醃得冇之前咁好味雞奕-- 比平時油左少少, 但可以接受, 唔會入面生飯-- 有時好彩會有炒飯架鐵板好夠熱, 落汁之後會幾大聲 除左飯之後仲有薯條同菜類伴碟架!!薯條係波浪薯條黎架, 食咁多次都冇油淋淋$29黎講食到咁既quliaty真係好抵食不得一提就係之前食過一次係咕嚕肉飯, 真係超好味!!咕嚕肉一定係即整, 因為真係十分香脆又
一次過要諗30日的餐仲要唔可以咁相同, 真係少d腦汁都唔掂
又唔係玩即興, 所以唔唒擔心係因為果款材料比較多而做果款菜
雞奕-- 比平時油左少少, 但可以接受, 唔會入面生
飯-- 有時好彩會有炒飯架
薯條係波浪薯條黎架, 食咁多次都冇油淋淋
$29黎講食到咁既quliaty真係好抵食
不得一提就係之前食過一次係咕嚕肉飯, 真係超好味!!
咕嚕肉一定係即整, 因為真係十分香脆又唔厚粉, 係我呢個咕嚕肉迷食過最好食既咕嚕肉
個汁都好好味, 唔會太酸唔會冇味, 我仲記得係廚房入面果個白白淨靚仔哥哥整架(帶眼鏡架)
我係佢小fans黎架, 因為佢煮野好好味, 有時見到佢o係水吧就會叫水吧既野食
見到佢o係廚房就會叫廚房既野食 佢煮野好有水準架, 食咁多次都冇"死"過xd
不過前幾天來吃鐵板餐果次唔見左佢呀 唔同佢o係度果陣咁好味呀..
希望下次再黎果陣會食到佢煮野既啦..