2024-08-24
行過長沙灣見到呢間---🌟一忠點心🌟有得飲茶食點心做晚餐,入到餐廳燈光充滿,環境都算乾淨,我一向除咗鐘意食燒賣,仲好鐘意食燒賣,見佢餐牌竟然有成12種唔同口味嘅燒賣世一拼盤,即刻吸引到我,相信係全港最多燒賣種類嘅點心專門店✨️._. 🎖| 世一燒賣拼盤 |🎖有成12種唔同口味嘅燒賣,有辣有唔辣,你又食過未?好創新,可以整到12隻唔同口味,仲要款款都好夾又啱食,未試過一定要試下!可以整到有成12粒唔同口味嘅燒賣,好特別又有新意,鐘意食燒賣嘅人簡單好開心。💛唔辣:懷舊燒賣、鮑魚燒賣、鵪鶉蛋燒賣、蕃茄燒賣、爆汁墨魚燒賣、芫荽馬蹄燒賣、乾蒸牛肉燒賣、梅菜扣肉燒賣🌶辣:花椒辣燒賣、麻辣牛肉燒賣、泡椒燒賣、黑椒墨魚燒賣.🥟| 黑松露蝦餃 |🥟蝦餃係我最愛,蝦肉餡料多,加埋黑松露入去,好香濃.🐂| 古法陳皮年肉球 |🐂牛肉球大大粒,肉質嫩腍.🐂| 秘制牛柏葉 |🐂牛柏葉數量多,而且整到好爽口入味,微微地辣,好惹味。.🥟| 魚翅灌湯餃 |🥟真係有一小舊魚翅,好有誠意,灌湯餃大大舊,餡料多,熱辣辣嘅湯浸住.🦑| 咖喱魷魚 |🦑咖喱味香濃,偏辣嘅咖喱,魷魚大舊厚身又爽口。.🦐| 蒜蓉鮮蝦春卷 |🦐即炸嘅鮮蝦
._.
🎖| 世一燒賣拼盤 |🎖
💛唔辣:
🌶辣:
花椒辣燒賣、麻辣牛肉燒賣、泡椒燒賣、黑椒墨魚燒賣
🥟| 黑松露蝦餃 |🥟
蝦餃係我最愛,蝦肉餡料多,加埋黑松露入去,好香濃
🐂| 古法陳皮年肉球 |🐂
牛肉球大大粒,肉質嫩腍
🐂| 秘制牛柏葉 |🐂
牛柏葉數量多,而且整到好爽口入味,微微地辣,好惹味。
🥟| 魚翅灌湯餃 |🥟
🦑| 咖喱魷魚 |🦑
咖喱味香濃,偏辣嘅咖喱,魷魚大舊厚身又爽口。
🦐| 蒜蓉鮮蝦春卷 |🦐
即炸嘅鮮蝦春卷,熱辣辣上枱,外皮炸到脆口,裏面有滿滿嘅鮮蝦餡肉,點埋酸酸地嘅喼汁,中和油膩感。
._.