2024-12-05 296 瀏覽
#foodiezo食在長沙灣 #foodiezo九龍篇估唔到長沙灣都會有好食嘅泰國嘢🤓 裝修都好有泰風🙂 店員好nice 都會主動介紹佢哋嘅餐牌😚 同埋都唔會急急腳要你落單,等你揀好先order😜 今次主要試咖哩同船麵,我成日會用船麵黎評價一間泰菜lol —————————————————————🐔青咖哩雞煲 $138 + 薄餅 $45正常青咖哩係辣嘅,但我哋order時話自己唔食到太辣,店員都好好幫我哋調整咗辣度🤪 椰奶除咗可以降辣仲可以令成個汁更綿滑🥸 雞肉都係一般雞柳,薯仔好粉🫶🏻 仲有蘑菇、洋蔥,煲到淋曬勁啱蘸薄餅食😍 整體味道都好香濃,下次可以試返正常味道haha-🐮正宗泰式牛頸脊船麵 (金邊粉) $88牛頸脊薄切更食得出肉汁同牛味😋 湯頭香濃而不膩,大量香料熬制,非常足料😉 金邊粉都掛到湯👍🏻 炸豬油渣令人一嚐再嚐🥸-🥭芒果糯米飯 $75用杯上,咁仲易控制到自己食幾多haha 芒果清甜,糯米軟糯加埋椰奶,軟軟綿綿😌 以此作dinner ending 真係一流😆
#foodiezo食在長沙灣 #foodiezo九龍篇

—————————————————————