長沙灣呢邊好多cafe同食店,我地都經常過嚟呢邊食飯同chill 下,咁岩經過見到呢間裝潢好靚好有特色嘅韓式燒肉就即刻試下!呢間有二人套餐,牛肉好高質,阿根廷紅蝦好大隻鮮甜!超抵食😍!👑會長招牌套餐 $498🔸韓式醬汁牛五花牛五花油脂分布好靚,唔講以為係和牛!油脂仲一啲都唔覺得肥膩,入口即化!而且牛肉非常有牛味,加上甜甜地嘅醬汁,無得彈。🔸MG澳洲和牛小柳澳洲和牛牛小柳真係驚喜!估唔到燒肉嘅牛小柳可以咁腍身,仲要彈牙有肉味,點辣醬再包生菜食真係一流!🔸美國極佳牛頸脊極佳牛頸脊就咁睇個色澤已經好吸引,燒完後加少少海鹽吊味就perfect! 肉質好軟腍,入口有咬口,慢慢咬,啲牛肉味滲出嚟,好享受。🔸西班牙黑毛豬肋條黑毛豬肋條可以燒到岩岩好就可以,唔使怕生,因為可以少少生都ok的。豬肋條好彈牙,豬肉味特出,又係配辣醬同生菜嘅極品。🔸特級豬頸肉豬頸肉係比較厚身有咬口,加少少海鹽,再搭配生菜、泡菜、大蒜醬等一起食用,增添左口感和風味的層次!🔸阿根廷珍寶紅蝦 兩隻兩隻阿根廷珍寶紅蝦真係好巨型,而且蝦頭有非常多甘香嘅膏。蝦身中間剪開,方便燒烤,好貼心,抵讚!大大隻嘅蝦身燒到離殼就岩岩好,食落啖啖肉同

👑會長招牌套餐 $498

🔸韓式醬汁牛五花

🔸MG澳洲和牛小柳

🔸美國極佳牛頸脊

🔸西班牙黑毛豬肋條

🔸特級豬頸肉

🔸阿根廷珍寶紅蝦 兩隻
兩隻阿根廷珍寶紅蝦真係好巨型,而且蝦頭有非常多甘香嘅膏。蝦身中間剪開,方便燒烤,好貼心,抵讚!大大隻嘅蝦身燒到離殼就岩岩好,食落啖啖肉同好濕潤唔乾,仲有淡淡海水嘅咸味,真係好回味!

🔸百香果梳打 同 葡萄梳打 700ml
食燒肉緊係要飲返杯有汽梳打先爽㗎嘛!兩款梳打好好飲又解渴,跟餐都大大杯,超抵!

🫘紅豆鯛魚燒 $48
另外叫左個鯛魚燒嚟做甜品,輕輕燒到有少少燶面就岩岩好,食落真係好似日本食到嘅鯛魚燒味道👅紅豆甜度岩岩好,個皮又夠脆身!

📍 會長之家烤肉 (長沙灣)
長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
2024-04-15