2018-10-27 74 瀏覽
為左迎接即將到臨既假期,同同事book左間文青cafe黎食lunch,準備放鬆下心情Fifty Fifty位於長沙灣同深水埗交界,一直想試好耐了,今日終於約到人陪我食啦餐廳好大,落地玻璃窗令鋪內非常光猛,啱曬影靚相午市套餐由50-88不等,仲包一杯20蚊既野飲,超過20蚊既補差價就得。原來午市套餐同下午茶套餐除左平日之外,連星期六日都有呀🤩真係好抵食😝重點係,好!好!食!🤤 特色飲品選擇多,全部都好吸引唔知點揀好跟餐送餐湯,今次係周打蜆肉湯,味道不錯主菜到之前已經上左飲品,我地加左錢升級做特色飲品,結果顯示我地呢個決定好正確!!兩款野飲都令我地好驚喜❣️粉紅菲菲(加$20)呢杯係士多啤梨同香蕉打成既沙冰,初飲是女生都好喜歡的香蕉甜味,之後會變成士多啤梨的少少果酸味,層次豐富,令人停唔到口玫瑰奶茶-加$8這杯奶茶玫瑰味重,茶味唔濃,非常啱我口味😋 感覺有點似某牌子奶茶的升級版等左一陣終於黎到主菜主菜可以選擇薯蓉、意粉或白飯香煎半生熟三文魚配巴黎牛油汁三文魚煎得十分柔軟,完全唔會過硬!魚腩部分因為有油脂,更係入口即融。配上巴黎牛油汁,有少許咖喱感覺,真係非常好味🤩🤩🤩另外薯蓉都好細滑,讚❣️

餐廳好大,落地玻璃窗令鋪內非常光猛,啱曬影靚相

特色飲品選擇多,全部都好吸引唔知點揀好

跟餐送餐湯,今次係周打蜆肉湯,味道不錯

粉紅菲菲(加$20)
粉紅菲菲

玫瑰奶茶-加$8
玫瑰奶茶

等左一陣終於黎到主菜
主菜可以選擇薯蓉、意粉或白飯
香煎半生熟三文魚配巴黎牛油汁
香煎半熟三文魚配巴黎牛油汁

香煎美國雞胸配雜菌汁
雞肉煎得香口,有些地方非常嫩,打破我對雞胸的看法。個雜菌汁都好好鮮味
香煎特製美國雞胸配雜菌汁

同事說呢間係佢係公司附近食過最好食既cafe