上次行過餐廳門口覺得啲裝修好靚好吸引,以為係居酒屋,點知係食壽喜燒。諗住搵次就過嚟試吓,一試真係覺得值得寫返篇嘢推薦俾大家,唔淨止啲裝修,啲嘢食都好高質,同埋覺得係有俾心機去諗。啲店員都好nice,係我影緊相嘅時候係咁話我係影相擔當,搞到我都唔係幾好意思。‣ 岩手縣和牛 & 頂級美國極黑牛頸脊壽喜燒黑松露燉飯 $548和牛真係和牛,搭配壽喜燒汁真係冇得彈,撈埋蛋液一齊入口,極致滑溜,連帶啲油香味都提升咗去另一個層次。而牛頸脊相對上口感紮實少少,但係個牛味就好出,入口都係好滑好舒服。最正係有專人幫你燒埋,唔使擔心自己燒壞咗塊牛肉。而佢嘅黑松露燉飯喺個職員不斷攪拌嘅時候,已經散發出極濃郁嘅黑松露味,而收乾醬汁嘅時候食就覺得超邪惡同埋不得了,超級好食,個味道超級濃郁,而且仲吸收咗啲牛嘅精華,真係停都停唔到口。· 小食(雞皮餃子 & 明太子玉子燒)平時啲雞皮餃子冇咁大隻,呢度啲雞皮餃子脆卜卜得嚟都大大隻,食落去嘅時候啖啖肉好滿足。至於明太子玉子燒嘅明太子醬整得好好食,佢嘅玉子燒雖然個味道偏甜,但係都符合我嘅口味。· 刺身拼盤個串燒拼盤轉咗做刺身拼盤,啲魚生相當新鮮,我幾鍾意赤蝦,厚肉而且唔腥。

· 小食(雞皮餃子 & 明太子玉子燒)

· 刺身拼盤
個串燒拼盤轉咗做刺身拼盤,啲魚生相當新鮮,我幾鍾意赤蝦,厚肉而且唔腥。而三文魚、油甘魚同八爪魚入口都係好舒服,絕對唔會有冰感。覺得都幾驚喜,因為如果係串燒都會擔心有啲膩,反而轉刺身又會清新啲,又會冇咁大罪惡感。

· 菠蘿百香果乳酪烏龍 +$30
菠蘿百香果乳酪好清新,我覺得最特別係你會分別飲得出菠蘿、百香果同埋乳酪嘅味道,最後帶出少少嘅茶味,解膩一流。

· 青提乳酪烏龍 +$30
我自己比較鍾意青提乳酪,入面真係有大大粒果肉,酸甜適中,都係比較清新嘅嘢飲,就算食啲好膩嘅嘢都唔怕。

· 開心果椰奶雜莓冰 +$128
一上枱嘅時候就「嘩」出聲,賣相相當吸引同埋份量都好足,粉紅色嘅鯛魚燒我以為咬落去會係軟腍腍,點知係士多啤梨味嘅脆餅,比我想像中好食。開心果醬味道相當濃郁,而且我好鍾意佢嘅冰底係椰奶,唔會話淡茂茂唔知自己食緊咩。中間佢都放咗好多雜莓,平衡返個甜膩感,所以不知不覺就食咗好多,我哋最後都係唔捨得食個牛奶妹,擺喺到真係好好睇。
  • 明太子玉子燒
  • 雞皮餃子