2019-03-12
終於同男朋友有時間黎到大名鼎鼎既D2商場啦雖然商場入面好多野食揀,但一係就冇咩興趣, 一係就偏貴, 為左食平DD, 我地去左D2 2期對面既工廈搵野食~見到The Americano, 再睇下個價錢, OK bo~ 就依間啦!我地叫左兩個餐, 意想不到地每樣野食都幾好味wo~當中我就最鐘意以下依幾樣:1. 美國極上黑毛豬鞍扒配黑糖菠蘿 ($168): 雖然唔平, 但質素堅高! 豬鞍扒超大扒, 而且夠厚, 冇overcook, 所以D肉好嫩, 又冇豬臭味, 配埋D黑糖菠蘿一齊食, 意外地夾, 必試~2. 熱溶拉可雷特芝士漢堡 ($118): 真係勁勁勁勁勁多芝士啊, 睇住佢即場放D芝士係個漢堡度, 真係忍唔住哇唔好諗住佢得芝士啊, 入面除左基本既生菜, 蕃茄同漢堡扒之外, 仲有條豬肉腸切半!!! 多料到, 即使我同男朋友個口都唔細, 但都唔可以一啖食哂3. 脆炸珍寶雞翼x4件 ($64): 大愛雞翼既我地, 當然要叫雞翼食啦~~依度既雞翼勁貼心, 可以一啖就食哂一大舊肉呢!!! 炸得夠脆口, 點埋D醬一齊食, 超正