2024-03-26 31 瀏覽
呢晚喺長沙灣呢頭放工 想食啲香脆可口嘅燒肉🥰 就搵咗呢間韓燒店 門口嘅陳設都有少少韓式懷舊感覺㗎 我同友人就叫咗個會長招牌套餐 都算幾豐富㗎😉韓式小菜一坐低店員已經俾咗份韓式小菜我地 有泡菜 茄子 芽菜 牛蒡同青瓜 夠晒開胃🤤 肉類首先有一大盤肉類 上面有M6澳洲和牛小柳 美國極佳牛頸脊 西班牙黑毛豬肋條同特級豬頸肉🐷 韓式醬汁牛五花就係自己一碟 餐牌寫夾埋有成500g肉㗎 肉類質素幾靚 自己慢慢燒到金黃色就好香口 好好味道👅 店員仲好主動幫我哋起鑊 服務一流海鮮有兩大隻阿根廷珍寶紅蝦 我本身仲以為隻蝦咁紅 係已經熟咗 好彩友人提醒我係紅蝦嚟㗎啫 紅蝦蝦頭爆晒蝦膏 蝦膏味到鮮甜💛真係幾正🦐 韓國生菜韓國生菜就咁食都幾爽口 夾埋一齊食就減低咗唔少油膩感 將肉包住菜食就唔會食到咁滯🥬飲品二人餐包括咗兩杯飲品🥤 揀咗葡萄梳打同百香果梳打 葡萄梳打偏甜 百香果梳打就酸酸地 仲有啲咬口 兩杯都好適合燒肉嘅時候食呢個高性價比嘅套餐真係滿足晒我食燒肉嘅慾望啊🫶🏻 見到隔離檯叫咗原條鰻魚 原來3月做緊鰻魚半價 唔駛200蚊就食到 平過北上食啊😎 店員仲話鰻魚係每日新鮮劏嘅 夠晒鮮味 下次一定要預約定
會長招牌套餐

阿根廷珍寶紅蝦

韓國生菜

飲品
葡萄梳打  百香果梳打

呢個高性價比嘅套餐真係滿足晒我食燒肉嘅慾望啊🫶🏻 見到隔離檯叫咗原條鰻魚 原來3月做緊鰻魚半價 唔駛200蚊就食到 平過北上食啊😎 店員仲話鰻魚係每日新鮮劏嘅 夠晒鮮味 下次一定要預約定 再過嚟食啊