2024-04-16 105 瀏覽
由長沙灣地鐵站C2岀口岀,大概行6-7分鐘左右就會見到。環境比起一般cafe都算大,唔會話同坐得好逼。cafe主要行黑白風都好岩打卡。不過要留意返呢間Cafe淨係收八達通或者現金。呢到以自助服務為主,入到去店員會先比餐牌你,自己揀位坐,諗好食咩就去返門口位置叫野食。旁邊會有水同餐具比你拎。食物同價錢都好合理。呢間cafe甜品都好岀名,今次就試左兩個甜品同一個主食。✨ 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條個窩夫第一上,就聞到好香,亦都好岩打卡🥰 呢個窩夫外脆,入面口感好煙韌,鐘意食麻薯類嘅朋友應該會幾鐘意☺️ 第一啖試過牛奶雪條係好重牛奶yogurt味,又唔會話好甜,不過質地就比較偏軟,預你揸上窩夫一齊食。另外配埋士多啤梨同紅莓一齊食,酸酸甜甜都幾開胃。牛奶雪糕同紅莓連埋窩夫一齊食,成件事好夾,好值得一試👍🏻 同朋友每人兩嚿,食完都好飽。✨ 雞蛋布甸配House Expresso布甸雞蛋味好重,質感係好滑😋 一般食開嘅布甸可能都會比較偏甜,但係呢個布甸面上嘅焦糖同expresso好夾,咖啡嘅味會中和左布甸嘅甜,食完唔會話好腬,太甜嘅感覺。另外外觀上打卡一流,睇得又食得🤤👍🏻✨ 牛肋肉蕃茄意粉意粉煮

✨ 竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條

✨ 雞蛋布甸配House Expresso

✨ 牛肋肉蕃茄意粉
意粉煮得岩岩好,唔會偏淋或者太硬。蕃茄味唔會偏酸,另外都多細蕃茄可以食,唔會淨係得啲蕃茄醬。牛肋肉切成細條,煮得好軟嫩,口感岩岩好。
雞蛋布甸配House Expresso
竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條