2022-12-24
餐廳雖然唔近地鐵站,但係行都只系7分鐘,都唔算難搵,就係喜薈商場上一層。我地見餐廳做緊推廣【4碟壽司或以上有8折】,眼見餐牌比起其他日料店既價錢,感覺好似都幾抵,就咁walk-in入去!餐廳環境乾淨,類似日式居酒居既感覺,每台座位都隔開一段距離,坐得非常舒服。另外設有VIP區域,聚會都有privacy。 ⦁蟹籽沙律🥗 $68青瓜爽口,仲有不少蟹籽,感覺好fresh。 ⦁真澄 藍清酒🍶 $68/支一支180mL,有凍/暖/熱,最後見天氣凍就揀左暖既清酒。飲落順滑易入口,不過酒精味偏濃。 ⦁三文魚海膽茶漬飯 $88三文魚同海膽堆砌成一座小山,而茶漬就似海咁,令到小山係海上飄浮。味道不錯,加上暖笠笠,冬天必嗌!唯一不足之處就是茶漬有點多。 ⦁什錦刺身五點盛 $183入面包括三文魚、油甘魚、八爪魚、帆立貝、甘蝦。而我比較鍾意佢地既三文魚同油甘魚,厚切得黎好有咬口。 - 壽司🍣 -⦁海膽軍艦 $42雖然得一客得一件,但食落似加拿大海膽既飽滿。⦁岩蠔 $48季節性既野必嗌,岩蠔到左季尾依然飽滿,好濃海水味。⦁赤蝦 $48大隻之餘,肉質鮮甜。⦁吞拿魚中腩 $45:尼款都係1件/客,油脂
⦁蟹籽沙律🥗 $68
青瓜爽口,仲有不少蟹籽,感覺好fresh。
⦁真澄 藍清酒🍶 $68/支
⦁三文魚海膽茶漬飯 $88
⦁什錦刺身五點盛 $183
- 壽司🍣 -
⦁海膽軍艦 $42
雖然得一客得一件,但食落似加拿大海膽既飽滿。
⦁岩蠔 $48
季節性既野必嗌,岩蠔到左季尾依然飽滿,好濃海水味。
⦁赤蝦 $48
大隻之餘,肉質鮮甜。
⦁吞拿魚中腩 $45:尼款都係1件/客,油脂的甘香,入口即溶。
⦁抹茶紅豆雪糕🍵 $18/客
抹茶味濃,紅豆唔太甜,可以食完再食!
✨總括黎講,四客壽司仲可以有8折,價錢親民,CP值都高!