2022-10-07
▫️長洲真係好多特色小店~ 呢間咖啡店外牆油上好sharp既橙色🧡 行入去發覺佈滿綠色植物,感覺好清新打卡一流🌳🤩☕️ 陳皮 X 咖啡 $68▫️見門口大大個poster貼住介紹陳皮咖啡,作為一位勇於嘗試既試食專員,就揀呢杯黎試啦🥸▫️咖啡只有凍飲,加入tonic water,面頭有一堆陳皮粉末,店員提醒攪勻時要輕力啲🤏🏻▫️errr陳皮味苦澀得黎酸酸地,溝埋咖啡有啲中藥感覺😵💫 點解我睇親評語都話好好飲🫤 唔知係我嗰杯問題定可能我唔識欣賞🫠🫔 Oxy芝士蛋手抓餅 $45▫️芝士蛋加沙律醬呢個組合真係無得輸😼 手抓餅熱辣辣,口感煙韌,芝士起晒絲🧀 唔想食咁飽當小食真係唔錯😋▫️咖啡店只有坐長凳係無枱既🪑 店內仲有其他特色飲品例如椰皇冷萃咖啡,聽落無咁易中伏,下次再黎可以再試下😎
☕️ 陳皮 X 咖啡 $68
🫔 Oxy芝士蛋手抓餅 $45